search

Laudrup Blues

B.T.s sportschef og en af cheferne for Sporten.dk Jacob Staehelin kalder på Mediawatch.dk fyringen af Michael Laudrup i Spartak Moskva for ”årets sportshistorie”. Næppe.

B.T.s sportschef og en af cheferne for Sporten.dk Jacob Staehelin kalder på Mediawatch.dk fyringen af Michael Laudrup i Spartak Moskva for ”årets sportshistorie”. Næppe. Avisens chefredaktør Suzanne Moll udtaler samme sted:

"Den største historie til avisen i morgen ville være, at DBU eller Michael Laudrup selv går ud og siger, at han skal være landstræner.”

Og lige den udtalelse er der da ikke synderlig meget Danmarks Sportsavis over, hvis man skal måle på indsigt og seriøsitet. Det kan da godt være, Michael Laudrup skal afløse Morten Olsen som landstræner om 14 måneder eller tidligere, hvis VM-kvalifikationen kikser, men under alle omstændigheder bliver det ikke i citatform meldt ud i dag, så det kan trække en avisforside i morgen. Sikkert heller ikke i overmorgen.

Michael Laudrup er i tænkeboks. Familien ligeså. Advokater arbejder på højtryk på at få så mange rubler med i flugten fra Moskva som overhovedet muligt. Givetvis også hans karismatiske agent, tyrkiske Bairam Tutumlu med branchens mest udprægede cirkusengelsk – og så langt fra Laudrups tilbagetrukne gentlemanimage, som tænkes kan.

Fra Politikens sportsredaktør Søren-Mikael Hansen lyder meldingen:

"Vi plejer da at kunne få fat på ham, når der sker noget vigtigt, så det håber vi på.”

Formuleret med slet skjult adresse til Laudrups gode ven, den mangeårige sportsredaktør og nuværende redaktør på Politiken, Rasmus Bech, der også på uformel vis kan give Laudrup en rådgivende hånd på mediestrategi.

Og mon ikke det lykkes Ekstra Bladets Vagn Nielsen, der har bygget en halv karriere på Laudrup-citater, at få hul igennem. Flemming Toft på TV 2 har også en god chance – hov, de har allerede været igennem. B.T. og Sporten.dk er efter sigende på mailudveksling med Laudrup.

Årets Selvsvingshistorie velsagtens. En historie, der er, hvad man gør den til. I substans just another day at the footballoffice – den slags sker hele tiden, og ikke mindst i hysteriske storklubber bygget på lige dele historie og i dette tilfælde olieindustri.

Laudrups sportsdirektør i Spartak og tidligere ven i spansk fodbold, Valerij Karpin, skulle ifølge russiske medier have udtalt, at Laudrup ”manglede nosser” i forhold til den almindelige mandskabspleje. En karakteristik, man såmænd sagtens kan følge ham i, når man i mange år har betragtet Michael Laudrups evne til at glide uden om konfrontation både på og uden for banen.

En sammenfattet rygtekarakteristik af Michael Laudrup kunne i stedet lyde:

En konfliktsky dovenlars uden de store resultater, men med hang til de store penge.

Sådan brygget over debatfora og insight. En karakteristik, jeg ingenlunde er enig i, men den er i omløb derude.

Michael Laudrup er som Ambassadøren det mest gennemslagkraftige brand, Danmark i national og international sammenhæng nogensinde har været leveringsdygtig i. Men når alt kommer til alt, kommer fyringen i Spartak Moskva ikke bag på nogen…

LÆS OGSÅ:
Man fyrer da ikke Michael Laudrup

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen