Lasse Jensen: Statens kontrol af Radio24syv er absurd

Radio- og tv-nævnet konstaterer, at Radio24syv sendte ét minut for lidt kulturstof om dagen i 2011. Det fremgår af en minutiøs redegørelse, som ifølge mediekommentator Lasse Jensen er udtryk for statsmagtens kontrolsyge

En blanding af kostelig og deprimerende oplevelse – og noget, som jævne folk ikke ville tøve med at betegne som flueknepperi. Med de ord beskriver mediekommentator og vært på Mennesker og Medier på P1 Lasse Jensen den udtalelse, hvor Radio- og tv-nævnet godkender Radio24syvs service-redegørelse for 2011 – i alt 50 siders læsning.

”Det er en vidunderlig demonstration af statsmagtens stigende kontrolsyge i forhold til public service-medierne, som her når absurde højder,” skriver Lasse Jensen i Information.

”Hvert sendeminut endevendes og indføres i det af embedsfolkene udarbejdede og af nævnet godkendte regneark, hvor 34 detaljerede enkeltkrav og et hav af underkrav krydses af, som var der tale om tjeklisten til et gennemgribende eftersyn af en flymotor.”

Han hæfter sig blandt andet ved, at Radio24syv ifølge sendeforpligtelserne skal "sende 70 minutters kulturnyheder per uge, der skal udsendes i tidsrummet 06-18". Dette krav, skriver Nævnet, er "lige akkurat ikke opfyldt".

Der er nemlig kun sendt 69 minutter oplyser direktør Jørgen Ramskov og bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen.

”Det katastrofalt manglende ene minut skyldtes, at et kulturprogram ikke blev udsendt 2. juledag, hvilket reducerede kulturstofmængden med 14 minutter. Som offentlighed kan vi dog være helt trygge. De flittige embedsmænd og det flittige nævn har ved en efterfølgende høring fået oplyst, at »der var tale om en utilsigtet hændelse, der fremadrettet er taget hånd om ikke sker igen«, siger Lasse Jensen, der nærmest har medlidenhed med radioens ledelse.

”Stakkels direktør Jørgen Ramskov, der er tvunget til at bruge (alt for) mange timers kostbar ledelsestid på at udregne procenter for musik, værter, genudsendelser, kultur, sport, aktualiteter, nyheder, satire og udlandsdækning.”