Lasse Jensen: Sandy French skal videreføre Haagerups linje

Den kommende nyhedsdirektør er en "nyheds-nyhedsjournalist", og det er et signal om, at de klassiske dyder skal fastholdes i DR, vurderer mediekommentator Lasse Jensen. Han så selv Naja Nielsen som favorit

En nyheds-nyhedsjournalist. Sådan beskriver mediekommentator Lasse Jensen Sandy French, som tidligere i dag blev offentliggjort som DR's nye nyhedsdirektør.

”Sandy French er en pissegod journalist. Mit indtryk er, at hun er en energibombe, der kan klare mange ting. Og man kan jo se, hvordan hun er gået fra benhård politisk reporter på Christiansborg til spindoktor og videre til DR,” siger Lasse Jensen.

Han peger på samarbejdet mellem DR Nyheder og DR Medier som en vigtig opgave for Sandy French, der vil få stor betydning for nyhedsafdelingens retning.

”Ulrik Haagerup og Gitte Rabæk [tidligere direktør for DR Medier, red.] har ofte krydset klinger i en kamp om, hvem der bestemmer. Det har handlet om spørgsmål lige fra, hvad vi skal bruge DR2 til, hvor DR skal lægge sig i forhold til TV 2, og om man skal satse på breaking-nyheder eller ej. Men DR Medier sidder på pengene, så derfor er mediedirektøren en naturlig magtfaktor,” siger Lasse Jensen.

Han forudser dog, at Sandy French og den nye direktør for DR Medier, Henriette Marienlund, har så meget fælles journalistisk baggrund, at samarbejdet vil fungere.

”Jeg tror, Sandy French og Henriette Marienlund på mange måder tænker ens. Marienlund er delvist opvokset i DR Nyheder, delvist på TV 2 News. Men det bliver spændende at se, hvordan de vil tackle DR’s rolle, og hvor de vil lægge sig i nyhedsbilledet.”

Naja Nielsen var favorit

Lasse Jensen var ”lidt” overrasket over valget af Sandy French. Ud fra rygtebørsen havde han set DR Nyheders redaktionschef Naja Nielsen som den største favorit.

”Naja Nielsen var tippet af mange som den naturlige arvtager og var vel egentlig også den, Haagerup havde kørt i stilling til jobbet. Men valget faldt på Sandy French, som også var i toppen af de interne muligheder. Det har tilsyneladende været umuligt at finde en kandidat udefra. Jeg ved, de har prøvet,” siger han.

Omvendt ser Lasse Jensen ikke fravalget af Naja Nielsen som et opgør med den linje, Ulrik Haagerup har indført.

”Det, Haagerup gjorde, som jeg synes han skal have credit for, var, at han stille og roligt bevægede DR Nyheder væk fra det meget tabloide til det mindre tabloide. Og jeg kan ikke forestille mig, at institutionen vil gå tilbage den vej. Jeg bider mærke i, at bestyrelsesformanden i præsentationen af Sandy lagde vægt på, at hun står for de klassiske nyhedsværdier. Og jeg har svært ved at se en en kraftig styrkelse af ’breaking news’ og populærnyheder som klassiske nyhedsværdier. Så jeg ser det som en signal om, at Haagerups linje skal fortsætte.”

Lasse Jensen har selv en lang fortid i DR, blandt andet som chef for TV Avisen.

Du kan læse Journalistens interview med Sandy French om, hvad hun vil som nyhedsdirektør, her: "Vi kan ikke læne os tilbage og vente på, at de unge bliver så voksne, at de ser TV Avisen"

0 Kommentarer