
Journalist Lasse Jensen forklarer, at DR’s digitale omstilling er et sats. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
DR2-flagskibet ’Deadline’ skal fremover være målrettet nettet og udkomme færre dage om ugen på flow-tv. Også ’P1 Orientering’ skal have en digital makeover og udkomme i et format målrettet digital brug i færre minutter i radioen end i dag.
Samtidigt lukker blandt andet faktatjekprogrammet ’Detektor’.
Det er nogle af hovedoverskrifterne i DR’s digitale strategi, der skal gøre DR’s programmer mere attraktive for brugerne.
”Danskerne skal inviteres indenfor, og vi skal give dem en personlig oplevelse og sikre, at de vender tilbage igen og igen. Flest muligt skal både opdage, se og høre det gode indhold, vi laver hver dag,” siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelelse.
Der er meget på spil
Lasse Jensen, mediekommentator og tidligere vært på ’Mennesker og Medier’ på P1, siger, at der er tale om en gennemgribende ændring af organisationen, hvor konsekvenserne først vil stå klart om lang tid.
”Det er en af de største ændringer, der er sket i DR i mange år, og der er meget på spil,” forklarer han.
Med den digitale strategi ønsker DR at stå bedre rustet i fremtiden.
”Men man bevæger sig ud i ukendt land, hvor konkurrencen også er større,” siger Lasse Jensen.
For tager man programmer som ’Orientering’ og ’Deadline’, har de i dag en fast kreds af seere og lyttere, som i mange tilfælde er oppe i årene. Spørgsmålet er, om ’Deadline’ og ’Orientering’ kan fastholde dem, når programmer med DR’s ordvalg ”skal fokuseres digitalt.”
”Jeg tror, mange seere og lyttere vil se det som et tab, fordi det nu overlades mere til dem selv at finde programmerne. Jeg tror, mange af dem, der bruger programmerne på flow, vil få det svært digitalt,” siger Lasse Jensen.
Færre sendeminutter
Samtidig bemærker han, at både ’Deadline’ og ’Orientering’ får mindre sendetid i radioen og på flow-tv.
”Det betyder formentlig, at der kommer mindre dagsaktuelt journalistik, og det synes jeg ikke er særligt opmuntrende. Den slags journalistik er der jo ikke mange andre, der laver – i hvert fald ikke i radioen,” siger Lasse Jensen .
Udforingen for DR er, at mediehuset er nødt til at handle.
”Hvis man ikke gør noget, vil det også gå galt. Se bare på de seneste seertal,” siger han med henvisning til, at DR det seneste år har tabt terræn til TV 2.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.