Lasse Jensen i bredside mod tv-Danmark

”Lad os dyrke den kollektive depression, så længe den ikke handler om kontanthjælp, bankkollapser eller Afghanistan!” skriver Lasse Jensen, der i dag kaster et kritisk blik på danskernes tv-fællesskab

Tv, ’der samler Danmark’, får i dag en ordentlig overhaling af Lasse Jensen, der laver udsendelsen Mennesker og Medier for P1.

Han har udvalgt sig tre seermagneter i weekendens tv-flade, som han i en klumme i dagens Information.

”Når bare det er underholdende, følger ’danskerne’ troligt med i tv’s iscenesatte fælles begivenheder,” lyder det i klummen.

 

Borgen

Fiktionsserien Borgen kastede i søndags et kritisk blik på dansk svineavl, hvilket ifølge Lasse Jensen kunne blive afsæt til en debat om etik og bæredygtighed, men han tror, det vil drukne i polemik.

”Lur mig, om ikke den væsentlige debat ignoreres og overdøves af en ligegyldig debat om, hvorvidt Adam Price, Borgens hovedforfatter, er en undergravende manipulator, der med DR’s licensmillioner i ryggen forsøger at ødelægge dansk svineeksport. Borgen samlede 1,3 millioner danskere foran skærmen til noget, der var fakta og fiktion på samme tid,” skriver han.

 

Håndbold-VM

Derpå tager han fat på det danske nederlag i VM-finalen for herrer.

”Efter at medierne i et par dage havde bygget forventningerne til VM-guld metodisk og lidt hysterisk op, var vi vidne til en dobbelt nedsmeltning. Første nedsmeltning var på banen med en ydmygende røvfuld, senere så vi ’verdens bedste træner’, Ulrik Wilbek, på pinlig vis smelte helt bort fra pressemødet. Nu kan man frygte, at detaljerne omkring Wilbeks påståede maveonde udpensles af gravende sportsjournalister. Lad os dyrke den kollektive depression, så længe den ikke handler om kontanthjælp, bankkollapser eller Afghanistan!” skriver han.

 

Melodi Grand Prix

Endelig får det danske Melodi Grand Prix en tur i maskinen for at være ”den mest uvirkelige virkelighed” af de tre udsendelser.

”Det eneste virkelige her var, at det rent faktisk fandt sted, selv om man indimellem kom i tvivl. Hvert et laserlys, hver en tone, hver en replik og hvert et dansetrin var planlagt,” skriver han.

Han mener, at arrangementet var ”glat, koldt, storslået og professionelt”.

”Jeg tænkte på en gammel kollega, der over for en chef udbrød: »Du er ikke avlet i kærlighed, du er konstrueret med passer og lineal!.« MGP er ikke avlet i kærlighed, men konstrueret med kølig kynisme,” skriver han.

3 Kommentarer

Bo Elkjær
1. FEBRUAR 2013
Jesper Buch Hansens indlæg er
Jesper Buch Hansens indlæg er slettet, da det er i strid med retningslinjerne for debat på journalisten.dk.

- Skipper
Lasse Jensen
1. FEBRUAR 2013
Kan man få en dokumentation
Kan man få en dokumentation for Jesper Buch Hansens grove anklager? Bare en enkelt udtalelse, et enkelt indslag eller andre eksempler fra min journalistik igennem de sidste 45 år, der kan bevise den grove påstand?
Dennis Engelstad
31. JANUAR 2013
Vi vil tilbage til monopolets
Vi vil tilbage til monopolets dage, hvor vi alle var ens og sad der i sækkestolen og så fjernsyn. Der var nu noget trygt ved at være iført brune fløjsbukser og vide at skolelærerne, præsterne og de kloge nok skulle sikre os mod ethvert tilløb til morskab.