Lasse Jensen: B.T. vil være den frække formiddagsavis

»B.T. er blevet klassens frække dreng - måske oven i købet den dreng, der risikerer at komme under kriminalforsorgen,« sagde Lasse Jensen i Mennesker og Medier på P1, der netop er slut. Cheferne bør give B.T. et presseetisk eftersyn.

»B.T. er blevet klassens frække dreng – måske oven i købet den dreng, der risikerer at komme under kriminalforsorgen,« sagde Lasse Jensen i Mennesker og Medier på P1, der netop er slut. Cheferne bør give B.T. et presseetisk eftersyn.

De to formiddagsaviser Ekstra Bladet og B.T. har altid haft hver deres særlige kendetegn. Men B.T. er i fuld gang med en langsom forandring til en avis, der er mindst lige så fræk som Ekstra Bladet. Det mener radiovært på Mennesker og Medier, Lasse Jensen.

»Med en meget bred pensel karakteriseret som klassens frække og provokerende dreng – Ekstra Bladet – og klassens pæne og meget sportsinteresserede pige – B.T.,« sagde han i sin afsluttende kommentar i P1-programmet, der netop er slut.

Ifølge Lasse Jensen er de to avisers roller blevet byttet om på det seneste.

»B.T. er blevet klassens frække dreng – måske oven i købet den dreng, der risikerer at komme under kriminalforsorgen, imens Ekstra Bladet mere og mere synes at indtage rollen som underholdningsavisen,« sagde han.

Han mener, at B.T. er gået til stregen og over den flere gange i den seneste tid, og henviser blandt andet til, at avisen for nylig fik to irettesættelser af Pressenævnet.
https://journalisten.dk/pressenaevn-giver-b-t-kritik-i-sager

»[B.T. har været] under beskydning ikke så meget for sin solohistorie om Helle Thorning Schmidts skatteforhold, men for den redaktionelle skærpelse af historien gennem hårdtslående rubrikker. For to uger siden valgte avisen at beklage en enkelt. Tidligere på året blev BT beskyldt for direkte at manipulere en historie om SMS-afstemningerne i X-faktor. Og i denne uge har Pressenævnet så givet BTs redaktion smæk,« sagde han.

Han tilføjer, at nyhedsbureauet Newspaq fredag skriver, at B.T. har slettet alle sine artikler om Jægerbogssagen fra nettet og nu prøver at få dem slettet fra Infomedia.

»Uden at disse artikler i øvrigt har været genstand for pressenævnsklager eller kritik. Også her er B.T. tilsyneladende på gyngende grund,« sagde han.

Ifølge Lasse Jensen behøver der ikke være en direkte forbindelse mellem B.T.s forandring til en frækkere formiddagsavis og de sager, der drager B.T.s journalistik i tvivl. Men han har et råd til B.T.s to chefredaktører, Peter Brüchmann og Olav Skaaning Andersen:

»Måske er sagen bare den, at Ekstra Bladet har årelang erfaring i at gå lige til stregen – og at BT's nye skarptvinklede og hårdtslående stil bare trænger til, at B.T.s to chefredaktører underkaster deres avis et presseetisk serviceeftersyn.«

0 Kommentarer