Lasse J: Politikere er skrigende uvidende

Hvis der skal være en mening med undersøgelsen af, hvor ansvaret for TV2-skandalen skal placeres, skal den også omfatte ejerens dispositioner. Det skriver Lasse Jensen i Information i dag.

Hvis der skal være en mening med undersøgelsen af, hvor ansvaret for TV2-skandalen skal placeres, skal den også omfatte ejerens dispositioner. Det skriver Lasse Jensen i Information i dag.

Manden bag radioprogrammet Mennesker og Medier argumenterer sådan her i sin klumme:
»Hvis staten både vil være aktør på det frie marked og samtidig beholde sin indflydelse, går det galt. Men vi ved, at en politikers værste mareridt er at miste indflydelse. Det er derfor, medieforligsparterne danser rundt om den rygende TV2-grød. Min påstand er, at her støder den konservative salgs-ideologi direkte sammen med statsministerens naturlige modvilje mod at sælge og dermed afgive kontrol. Her støder politikernes skrigende uvidenhed om mediemarkedet sammen med virkeligheden.«

Derfor giver den bebudede undersøgelse af ansvaret for TV 2-skandalen kun mening, hvis den også omfatter de politiske dispositioner, skriver Lasse Jensen.

»Undersøgelsen skal altså også rette søgelyset på staten selv. De politikere og embedsmænd, som har sat de overordnede rammer for nedsmeltningen. Det vil ikke fritage Kronborg & Jensen for et ansvar. Hvis man sætter amatører til at administrere ejerens luftkasteller, går det jo bare ekstra galt,« skriver Lasse Jensen.

Lasse Jensen går også i kødet på TV 2s tidligere økonomichef Anders Kronborg, »hvis dna-rester kan findes på åstedet for tre af de større mediekatastrofer i nyere tid. DR, Berlingske og TV 2«.
»Alle tre lider under, at de på et tidspunkt er blevet drænet for ressourcer på grund af fejlslagne køb, salg og bygning af fast ejendom, problematisk økonomistyring og mangel på rettidig omhu i omgangen med de betroede midler,« skriver han.

0 Kommentarer