Lars Werge vil være modvægt til samarbejdslinje

Den ny næstformandskandidat går til valg på større opposition til mediebranchens arbejdsgivere. Han bakker op om formanden, men mener samtidig, at man ikke skal være bange for interne uenigheder.

Den ny næstformandskandidat går til valg på større opposition til mediebranchens arbejdsgivere. Han bakker op om formanden, men mener samtidig, at man ikke skal være bange for interne uenigheder.

Det var et stigende antal opfordringer, der til sidst fik Lars Werge til at beslutte sig for at stille op til næstformandsposten i DJ.

»På det seneste er der kommet så mange til mig og har sagt, at jeg ville blive en god næstformand, og så måtte jeg kigge på mig selv og erkende, at jeg faktisk også gerne vil have mere indflydelse. Jeg tænkte ikke det skulle være i 2011, men da opfordringerne blev ved med at komme, så tog jeg beslutningen,« siger Lars Werge til Journalisten.dk.

Han fortæller, at han og hans støtter har foretaget sonderinger i forskellige faggrupper i DJ, og at det også var med til at tale for hans kandidatur.

Kan du allerede tælle til et flertal?

»Det vil jeg ikke sige. Jeg har jo ikke ringet til samtlige 350 delegerede. Men vi har talt med nogle nøglepersoner i nogle grupperinger.«

Den øgede indflydelse vil Lars Werge i givet fald bruge til at slå lyd for en linje, der i højere grad byder arbejdsgiverne trods i forhold til den udvikling, der i øjeblikket sker på det journalistiske arbejdsmarked.

»Mediemarkedet har gennemgået en kæmpestor ændring, både i form af udgivelsesformer, volumen, og antallet af eget-producerede ting er gået enormt i vejret. Det sker fordi vi lader os presse meget hårdt af arbejdsgiverne. Og der mener jeg, man nogle gange godt kunne blive lidt mere nagelfaste.«

Skal du være en modvægt til Mogens' samarbejdslinje?

»Jeg stiller jo ikke op til næstformand for at gå imod formanden. Men det er klart, at mange mener nok, at formandsskabet ligner hinanden meget. Jeg synes ikke det gør noget, at man tager nogle diskussioner internt. Jeg synes ikke, man behøver være bange for uenighederne.«

Hvorfor stiller du ikke op som formand?

»Det er fordi jeg er ganske tilfreds og enig i den overordnede linje. At stille op mod formanden ville være at stille spørgsmålstegn med den linje, jeg selv har bakket op om.

Har du fået en reaktion fra Mogens?

»Han skrev en sms, og vi aftalte at tale sammen i morgen. Jeg har orienteret mine kolleger på Ekstra Bladet, jeg har også meddelt chefredaktøren og nogle andre. For nogle er det kommet som en overraskelse, men heldigvis har alle kaldt det en positiv overraskelse,« siger Lars Werge.

PS: Læs her hele Lars Werges "valgtale".

2 Kommentarer

Finn Arne Hansen
9. APRIL 2011
Re: Lars Werge vil være modvægt til samarbejdslinje

Det var s'gu noget af en overraskelse. Her går alle og tror, at Villy Dall og dagbladsfolkene vil vælte formanden, og så ender det med at Fred må gå. Trist for Fred og egentlig også for medlemmerne. Han er en god næstformand og en stor kapacitet - plus en stærk støtte for formanden, især var han det efter DR-konflikten. Og nemt bliver det næppe at finde job i den alder. Men det er jo den risiko, der er ved at gå ind i faglig politik.

Lars Werge er en super fyr, ingen tvivl om det, men lad os nu ikke tømme strejkekassen på udsigtsløse konflikter, Lars.

 

 

 

 

 

Kristian Melgaard
8. APRIL 2011
Re: Lars Werge vil være modvægt til samarbejdslinje

Kære alle.

Jeg har skrevet en kommentar til Lars Werges kandidatur (som jeg støtter) - men den bliver ikke lagt ud på debatsiden ??