Lars Werge vil være formand

Den nuværende næstformand, Lars Werge, går efter formandsposten i Dansk Journalistforbund: »Jeg skal ud og høre, hvad vores medlemmer mener om os. Og tak til Mogens!«

Der gik ikke mange minutter, fra Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård, i morges meddelte, at han vil stoppe, før spekulationerne gik i gang. Hvem vil være formand efter Bjerregård, der har siddet på formandsposten i 16 år?

Nu har næstformand Lars Werge meldt ud, at han stiller op som formand.

»Jeg har besluttet at stille op som formandskandidat,« har Werge netop sagt på dagens hovedbestyrelsesmøde.

»Vi er inde på det rigtige spor i DJ. Det er vigtigt, at vi organiserer så mange som muligt i de fag, vi repræsenterer. Det er vigtigt, at vi forstår, at vi skal være her i fællesskab. Der er ikke nogen, der er mere værd end andre, hvad enten de er på efterløn eller fuld tid,« fortsatte han.

Mere samarbejde på tværs af fagligheder

Den nye formand skal vælges på delegeretmøde den 28. og 29. april 2015.

»Vi skal sørge for at facilitere og hjælpe med at oprette klubhuse for fagligheden, hvor mange kan nørde. Der kan vi gå nogen skridt videre i retning af øget samarbejde med hinanden og på tværs af fagligheder. Vi skal fortsætte med at udbygge vores kollektive aftaler og overenskomster. Vi skal tale om fagenes kvalitet og etik og tilstand. Det har vi kunnet gøre i forhold til journalistikken og fotografiet i mange år,« sagde han.

I den kommende tid skal han ud og besøge en række generalforsamlinger og håber at deltage i gå-hjem-møder med medlemmerne.

»Jeg skal ud og høre, hvad vores medlemmer mener om os. Og tak til Mogens!«

Valgt som fornyer i 2011

Lars Werge blev første gang valgt til næstformand på delegeretmødet i 2011 uden modkandidat. Den tidligere næstformand, Fred Jacobsen, trak sig dengang umiddelbart før valget, da det stod klart, at opbakningen til ham pludseligt smuldrede.

Dengang forklarede daværende medlem af hovedbestyrelsen Didde Elnif behovet for fornyelse således:

»DJ holder for meget igen og er for tålmodige. For mig kunne det være Mogens eller store dele af hovedbestyrelsen, der var blevet skiftet ud – det havde også været en åbning. Nu blev Lars Werge fornyelsen, der kan trække flere dynamiske beslutningsgange ind i DJ.«

Varm anbefaling

Dengang støttede blandt andre Pressefotografernes formand, Lars Lindskov, medlem af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget (FU), meget klart Lars Werges kandidatur:

»Han vil være en pissegod formand eller næstformand. Jeg vil gå så langt som til at trække mig fra FU for at skabe plads til Lars Werge,« udtalte Lars Lindskov i artiklen Diamantkuppet, der beskrev magtskiftet.

Lars Werge blev genvalgt som næstformand i 2013. Før Lars Werge blev næstformand, var han tillidsmand og journalist på Ekstra-Bladet.

3 Kommentarer

Lars Werge
28. JANUAR 2015
Kære Teddy,

Kære Teddy,
HB har besluttet at sætte en stopper for fusionen som vedtagelse på delegeretmøde 2015, og i stedet lægger vi op til et øget samarbejde med KS i de kommende 2 år, samt et øget fokus allerede nu fra DJ på at styrke os i f.t. kommunikatørerne.
MVH Lars
Frede Jakobsen
27. JANUAR 2015
HALLO, ER DER EN KVINDE TIL
HALLO, ER DER EN KVINDE TIL STEDE? Dansk Journalistforbund, som jeg har været medlem af i 46 år, skal have ny formand. Den post har - næsten - altid været beklædt af en mand. I min tid (efter hukommelsen) Fleischer Michaelsen, Carl John Nielsen, Hans Larsen, Lars Poulsen, Mogens Blicher Bjerregård, som nu går af efter 16 år (alt for lang tid i øvrigt). Og altså, så lige mellem Hans Larsen og Lars Poulsen i seks år Tove Hygum. Hun var god, dygtig, irriterende, stædig - og af og til charmerende. Jeg spørger bare: Er der en kvinde til stede? Det er vel snart på tide igen.
Teddy Gehrke
27. JANUAR 2015
Er fusionen så helt død nu,
Er fusionen så helt død nu, Lars?