Lars Werge er ny formand for DJ

Dansk Journalistforbund har fået ny formand. Lars Werge har netop vundet kampvalget mod Uffe Gardel

Dansk Journalistforbund har fået ny formand. Tidligere næstformand Lars Werge et netop blevet valgt som formand på delegeretmøde i Kolding.

Dermed vandt han kampvalget mod Uffe Gardel, tillidsrepræsentant på Berlingske. Pladsen som formand er blevet ledig, efter Mogens Blicher Bjerregård besluttede at trække sig.

267 stemte på Lars Werge og 137 på Uffe Gardel.

»Lars har store opgaver foran sig, men han har også en bred opbakning. Han har i hvert fald min. Tillykke med valget,« sagde Uffe Gardel fra talerstolen, lige efter at resultatet blev fremlagt.

Lars Werge takkede også sin modkandidat for en god og fair valgkamp.

»Et kampvalg er det salt, der virkelig får et formandsvalg i Dansk Journalistforbund til at glide ned. Det vil jeg gerne sige tak for.«

Du kan læse Lars Werges valgprogram, som han lagde frem på journalisten.dk 12. februar, her.

Uffe Gardel meddelte sit modkandidatur den 10. april.

»Det er nødvendigt, at nogen tager arbejdet på sig og sørger for, at det bliver gjort. Jeg er fortvivlet over, hvor lidt DJ gør for medlemmerne. DJ er en meget stærk organisation med meget dygtige medlemmer og ansatte, men har de senere år opnået så lidt,« sagde han dengang til Journalisten.

Uffe Gardel har i høj grad markeret sig med kritik af forbundets ledelse, som han ikke mener har udrettet nok. Den kritik har Lars Werge afvist.

»Vi har politikudviklet og produceret strategipapirer. Vi kommer med en uddannelsesstrategi, en overenskomststrategi, en ligestillingsstrategi og en mediepolitisk strategi. Det er strategierne, jeg tager sigte på mellem delegeretmøderne.«

Samtidig har de to kandidater været uenige om en mulig fusion med forbundet Kommunikation og Sprog. Her har Uffe Gardel været kritisk og ment, at for megen tid er blevet spildt på at arbejde med fusionen de senere år, mens Lars Werge er stor tilhænger af en fusion.

Trods de forskellige holdninger til fusionen bakkede de begge op om det ændringsforslag, der blev vedtaget af delegeretmøde onsdag, hvor essensen er, at fusionen er lagt død, men samarbejdet mellem de to forbund skal udvikles.

Stærke stillere

Begge kandidater har haft markante kolleger bag sig. Blandt andet anbefalede de studerende i DJ Lars Werge, ligesom afgående formand Mogens Blicher Bjerregård gjorde det. Formanden for foreningen Journalisterne, Rasmus Mark Pedersen, anbefalede Uffe Gardel, og det samme gjorde Werges tidligere arbejdsplads Ekstra Bladet.

På delegeretmødet fremgik det af de to kandidaters stillerlister, at en række hovedbestyrelsesmedlemmer anbefalede Lars Werge – herunder DJ:Fotografernes formand, Peter Thornvig, Pressefotografforbundets formand, Lars Lindskov, og Freelancegruppens formand, Sus Falch. Det samme gjorde Bladtegnernes formand, Lars Refn, og bestyrelsesmedlem i O-gruppen Maria Becher Trier.

Omvendt var Uffe Gardel anbefalet af blandt andre TV 2-tillidsmand Lennart Sten, Kreds 1-formand Frederik Juel, tillidsmand på Midtjyske Medier Per Schultz Knudsen, tillidsmand på Nordjyske Torben Duch Holm og tillidsmand på Ritzau Charlotte Mackeprang.

Du kan se begge stillerlister herunder (vi beklager den dårlige billedkvalitet).

 

Senest opdateret 12.04

3 Kommentarer

Michael Diepeveen
29. APRIL 2015
Tillykke, nu skal der
Tillykke, nu skal der arbejdes. For det første med at få en meget tydeligere profil end den nærmest usynlige afgående formand. Nr. 2: bygge bro mellem ærke-kommunikatørerne som mig selv endda uden uddannelsen fra den Kgl autoriserede i Aarhus og så ærke-journalisterne, de få sensationslystne, nyhedshungrende helte, og så de 90 % andre, der laver alt muligt andet ml himmel og jord, biler, mode, sport, livstil, underholdning og hvad ved jeg. Og tredje: At støtte de stressede, overbebyrdede og vildfarne i faget og de unge på vej frem, der skal i job. Bare kom i gang.
Bodil Rohde
29. APRIL 2015
Kære Lars Werge og Uffe
Kære Lars Werge og Uffe Gardel

Først tillykke med valget Lars Werge, og jeg synes, at du har fået en god næstformand.

Og så tak til jer begge, fordi I har leveret en fantastisk valgkamp. Vi er alle blevet klogere og har i den grad fået fagligt hug. Rent faktisk er DJ blevet noget mere sexet i løbet af den sidste måned.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mit dreamteam var Uffe og Tine. Men man kan jo ikke få det hele, og det er også demokratiets vilkår. Og jeg er sikker på, at vi kommer til at opleve en flot udvikling af DJ.

Og til dig Uffe.

Jeg synes, at du er forrygende. Og at du med din 7-punktsplan og forståelse for sammenhængen mellem freelancere og fastansatte og har gjort et skelsættende stykke arbejde i DJs historie.

Tak for det.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Lissie Jensen
29. APRIL 2015
Til lykke til den ny formand.
Til lykke til den ny formand. Synd for dj at Uffe ikke vandt.