Lars Munch: »Nu diskuterer jeg med Tøger, hvad der skal ske«

Spekulationerne om ny chefredaktør på Politiken er i fuld gang. Blandt andet nævnes den nuværende kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard. Måske med følge af Anne Mette Svane. Adm. direktør Lars Munch er ikke afvisende. 

Spekulationerne om ny chefredaktør på Politiken er i fuld gang. Blandt andet nævnes den nuværende kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard. Måske med følge af Anne Mette Svane. Adm. direktør Lars Munch er ikke afvisende. 

Dagens forfremmelse af Stig Ørskov til direktionen af JP/Politikens Hus har sat gang i spekulationerne om, hvem der skal erstatte Ørskov som ny chefredaktør på Politiken. Og ikke mindst, hvordan hele ledelsesstrukturen skal være fremover på Politiken.

Den tidligere radikale udviklingsminister og nuværende kulturredaktør på Politiken, Anita Bay Bundegaard, er foreløbig det bedste bud til posten blandt kilder med indsigt i Politikens sjæl og chefredaktør Tøger Seidenfadens tankegang.

Men flere nævner samtidig, at meget taler for, at Politiken ikke kun går efter at erstatte Stig Ørskov, men samtidig vil genskabe den hidtidige succesformel med en dynamisk duo i spidsen – sådan som det i nyere tid fungerede aller bedst, da Per Knudsen og Bo Maltesen frem til midten af 2006 delte chefredaktør-tjansen ved at tage sig af helholdsvis det journalistiske og det organisatoriske.

Og sådan som det også til dels har været tilfældet med makkerskabet mellem Stig Ørskov og Anders Krab Johandsen.

For i den mellemliggende periode, da Tøger iværsatte sin plan for en helt ny avis og Per Knudsen røg ud var ledelsen ikke helt så stærk. Onde tunger peger også på, at det har kunnet ses på både oplag og læsertal, når Tøger ikke har haft følge af både en journalistisk chefredaktør og organisatorisk chefredaktør. Og det er angiveligt derfor man nu igen gør sig overvejelser om en model med en tredelt ledelse – Tøger inklusiv.

Og her er det så, at Anita Bay Bundegaard kommer på tale. Måske med følge af Anne Mette Svane, der i dag er konstitueret som nyhedschef efter Anders Krab.

Adm. direktør for JP/Politikens Hus, Lars Munch, ønsker dog ikke at bidrage til spekulationerne:

»Jeg har absolut ingen kommentarer til noget af det, der bliver skrevet til forventninger, navne og rygter,« siger han til Journalisten.dk og tilføjer, at det bliver mellem ham og Tøger Seidenfaden.

»Nu vil Tøger og jeg i ro og mag diskutere, hvad der er rigtigt for Politiken.«

Men Anita Bay Bundegaard er vel et meget godt bud?

»Jeg har absolut ingen kommentarer til de rygter, der er i gang. Det helt afgørende er, at Stig Ørskov bliver på Politiken indtil en ny løsning er fundet,« siger Lars Munch til Journalisten.dk

Men hvilke kvalifikationer skal vedkommende have, der skal overtage efter Stig Ørskov?

»Det vil jeg i ro og mag diskutere med Tøger.«

Anita Bay Bundegaard er iøvrigt ikke det eneste navn, som der spekuleres i. Både på gangene på Politikens redaktion og uden for huset nævnes det, at Tøger Seidenfaden har høje tanker om både Martin Krasnik og Clement Kjersgaard.

Men hvis det er den organisatoriske side, der skal styrkes, så kommer de næppe i spil, hedder det. Her står Anita Bay Bundegaard til gengæld uhyre stærkt. Og hvis hun så får følge af en journalistisk chefredaktør, så er modellen med den dynamiske duo tilbage.

Politikens ledelse er i øvrigt samlet hele dagen i dag for at diskutere fremtiden. Og i morgen mødes ansvarshavende chefredaktør, Tøger Seidenfaden, med de ansatte på avisen for at fortælle om situationen. På forhånd ønsker han dog ikke at kommentere rygterne .

»Ring i morgen,« siger han til Journalisten.dk.

Anita Bay Bundegaard opholder sig i øjeblikket i Indien.

(opdateret)

0 Kommentarer