Lars Løkke vil begrænse journalisters adgang til ministres kalender

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil fratage journalister og offentligheden muligheden for at få aktindsigt i ministres kalendere. Det meddelte han på dagens pressemøde i Statsministeriet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil fratage journalister og offentligheden muligheden for at få aktindsigt i ministres kalendere. Det meddelte han på dagens pressemøde i Statsministeriet.

Både Dr.dk og Avisen.dk oplyser, at statsministeren vil forhindre offentlig adgang til ministerkalenderen. Samtidig skal der dog være mere åbenhed omkring ministres udgifter til rejser, repræsentation og så videre.

Ifølge Avisen.dk har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lavet en aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, de radikale og SF om at øge åbenheden om, hvad ministrene foretager sig, og hvordan de spenderer pengene. Men samtidig er justitsministeren klar altså med et forslag, der reelt forhindrer aktindsigt i ministerens kalender.

Løkkes forklaring på den nye begrænsning er, at det er mest enkelt for ministrene kun at føre én kalender, og derfor kan der være oplysninger, der har så privat karakter, at det ikke skal være tilgængeligt for offentligheden.

"Hvis ministerlivet skal kunne leves rent praktisk, så må det være sådan, at ministerkalenderen kan føres som et sammensurium af både offentlig og privat karakter," forklarede statsminister Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Ifølge Dr.dk var meldingen fra Lars Løkke dog ikke et påbud til ministrene om, at de ikke længere må bevæge sig ud i samfundet.

"Det er ikke illegalt at deltage i et kulturelt arrangement, det er ikke en dårlig ide at deltage i en sportsaktivitet. Men vi skal myterne til livs, og derfor skal det frem på bordet," sagde han ifølge Dr.dk.

Lars Løkke Rasmussen pegede selv på filmpremierer, fodboldpokalfinaler og golfture som noget af det, ministrene nu skal til at fortælle om. 

Pol.dk har følgende dækning af Løkkes forslag: "Løkkes mørklægning af ministres kalender".

Jp.dk skriver: Frem med bilag – ud med kalenderen

0 Kommentarer