Lars Grarup stopper på Politiken

Lars Grarup fratræder som digital chefredaktør for Politiken. Analysechef Frederik Wiedemann bliver ny digital direktør på avisen, som omrokerer og samler digitale aktiviteter under ham. »Det er ikke en spareøvelse,« siger chefredaktør Bo Lidegaard til Journalisten (Opdateret 10.59)

Lars Grarup fratræder som digital chefredaktør på Politiken. Her har han arbejdet, siden han kom til avisen som administrativ chefredaktør i 2010.

Grarup har ledet Politikens digitale udvikling og blandt andet stået i spidsen for arbejdet med nye betalingsmodeller. Her lancerede Politiken for nylig en ny model for betaling på nettet, hvor brugerne skal oprette profiler for at læse mere end fem artikler.

»Vi har rundet 70.000 digitale brugere, som har oprettet profiler. Det er ret spektakulært og lidt af et gennembrud. Det har Lars en større del af æren for end nogen anden, og det har han så valgt at bruge som afsæt til at sige farvel og tak for denne gang,« siger Bo Lidegaard til Journalisten.

Selv udtaler Lars Grarup i en pressemeddelelse, at det har taget lang tid – også for lang tid – at nå hertil.

"Vi har en strategi, en retning og nogle klare mål. Vi ved, hvor vi vil hen. Og vi ved, at det bliver et kæmpe arbejde, også videre frem. Alt det ændrer ikke ved, at det har taget lang tid at nå hertil. Set i bakspejlet også for lang tid. Det har jeg valgt at tage konsekvensen af. Andre må tage det næste ryk, som forhåbentligt kan skabe det gennembrud, der er nødvendigt for at nå vores mål," udtaler han.

Samtidig med at Lars Grarup stopper, laver Politiken om i organisationen.

Nuværende analysechef Frederik Wiedemann bliver ny digital direktør. Han beholder ansvaret for analyse, men får samtidig også ledelsesansvaret for digital udvikling og digitalt indholdssalg.

Hvorfor flytter I rundt?

»Det er en beslutning om at samle analyse, udvikling og salg af digitalt indhold i samme organisation for at sikre det bedst mulige samspil mellem de tre elementer i strategien,« siger Bo Lidegaard.

Har de ikke haft godt nok samspil indtil nu?

»Det er altid en udfordring at få omstillet en organisation, der er vant til at lave én ting, til at lave noget andet – og det samtidig med, at man bliver ved med at lave sit traditionelle produkt. Det, vi gør nu, er at samle de tre centrale digitale funktioner i samme organisation.«

Er det noget, der samlet set sparer penge for Politiken?

»Det er noget, der styrker vores digitale satsninger. Det er ikke en spareøvelse, hvis det er det, du mener. Formålet er at styrke vores digitale udvikling og salg og skabe bedre samspil,« svarer Bo Lidegaard.

Lars Grarup er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i 1987. Han har arbejdet for blandt andre DR, TV 2 og på TV 2 Lorry. Han var chef for DR1 fra 2000 til 2004, tv-direktør i DR fra 2004 til 2006, og mediedirektør i DR fra 2006 til 2010. I august 2010 kom han til Politiken.

Opdateret klokken 10.59: Bo Lidegaard tilføjet.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Lars Grarup

2 Kommentarer

Gerda Sarah Larsen
24. MARTS 2015
Hej Ole. Du har ret i, at det
Hej Ole. Du har ret i, at det er blevet en stor rodebutik. Og som du skriver mangler vi visioner.Det gælder ikke kun Politken, men også mange andre andre ting. Det må være den verden vi lever i. Suk..
Ole Rasmussen
24. MARTS 2015
Politiken er ligesom DR
Politiken er ligesom DR blevet til en stor rodebutik. Savner en Seidenfaden med visioner og overblik ved styrepinden.