Lars Grarup: »Jeg har ikke brug for genoprejsning«

Efter sin dramatiske afgang som mediedirektør i DR i november sidste år har Lars Grarup nu fået nyt job. Over for Journalisten.dk fortæller han her om sine planer som udviklingsdirektør i Nordisk Film.

Efter sin dramatiske afgang som mediedirektør i DR i november sidste år har Lars Grarup nu fået nyt job. Over for Journalisten.dk fortæller han her om sine planer som udviklingsdirektør i Nordisk Film.

Det var den omfattende ændring af DR's struktur, der i slutningen af november sidste år fik Lars Grarup til at forlade DR. Allerede da ledelsesstrukturen lå klar i midten af november, gik Mette Bock i vrede. Og kort efter havde Lars Grarup også fået nok.

Er det her din genoprejsning?

»Nej. Jeg synes nu ikke, jeg har brug for genoprejsning. Jeg valgte selv at forlade DR, og jeg gik ud ad døren stolt over det arbejde, jeg har udrettet hos DR gennem årene. Jeg føler mig ikke som en slagen hund,« siger han til Journalisten.dk.

Det var lidt en degradering, du var udsat for, inden du selv valgte at stoppe på DR. Er trådene redt ud nu?

»Det var da en ordentlig tur og noget stormfuldt. De første par måneder var hårde. Men jeg fik nogle gode snakke med de implicerede. Det var godt at gå tilbage og få talt tingene igennem, så jeg kunne lægge det fra mig og starte på en frisk. I februar var jeg afklaret med det hele og startede selv op som konsulent i strategisk kommunikation.«

I forbindelse med din ansættelse skrev din nye chef i pressemeddelelsen, at "Filmbranchen længe har været fastlåst i vanemønstre, og vi skal til at tænke nyt …" Hvad betyder det helt konkret?

»Det betyder fx, at vi skal blive bedre til at tænke nyt i forhold til indtægtskilder. Filmbranchen er jo trængt, så vi skal blive bedre til at skaffe penge på nye måder. Det bliver en vigtig del af mit job. Produktplacering i film bliver snart lovligt i Danmark, og det er nok noget, vi skal udnytte. Det har man gjort i USA i mange år. James Bond og Aston Martin hænger nærmest uløseligt sammen og er en styrke for hinanden.«

Hvad glæder du dig mest til på dit nye job?

»At være på en arbejdsplads, der ligesom resten af branchen er trængt, men som ikke er bange for at kaste sig ud i noget nyt af den grund. Den her branche er stoppet med mennesker, for hvem film er hjerteblod. Folk, som tør satse noget, tænke kreativt og anderledes.«

Lars Grarup, der er uddannet journalist, skal især hjælpe Nordisk Film med at få succes uden for Danmark. Inden han forlod DR, blev Lars Grarup kåret til at være den ottende meste magtfulde i den danske medieverden. Han var højere rangeret end generaldirektør i DR Kenneth Plummer.

0 Kommentarer