Lars Fogt trækker Zetland i Pressenævnet

Den tidligere BT-journalist skriver på Facebook, at Zetland bringer udokumenterede påstande i singlen ”Redaktøren for det hele”. Zetland afviser kritikken

Lars Fogt vil trække Zetland i Pressenævnet. Den tidligere BT-journalist skriver på Facebook, at Zetlands nyeste single – portrættet af BT’s nyhedschef, Simon Andersen, ”Redaktøren for det hele” – der også omtaler Lars Fogt og hans journalistik – indeholder flere faktuelle fejl.

Lars Fogt afviser at uddybe udmeldingen over for Journalisten.

Efter udgivelsen af ”Redaktøren for det hele” har Zetland rettet to af Lars Fogts 69 kritikpunkter. Blandt andet er datoen for, hvornår han stoppede på BT, ændret.

»Vi kunne ikke give ham ret i resten. Hvis han insisterer på at få rettet resten af punkterne, må vi i Pressenævnet,« siger Lea Korsgaard fra Zetland.

Korsgaard tager let på udmeldingen fra Fogt, da hun stoler på researchen bag singlen.

»Kritikpunkterne er en lang række ting, som han mener er faktuelle fejl, men som vi mener at have dokumentation for. Andet er ting, som han mener vi tolker forkert. Hvor vi igen – på baggrund af vores research – ikke kan give ham ret.

Journalisten har bragt et uddrag af singlen, men er ikke indbragt for Pressenævnet. Du kan læse uddraget her.

1 Kommentar

Lars Abild
31. MAJ 2013
Kære Lars,

Kære Lars,

Hvor er det underligt at se, at alle kan mene om dig, hvad de vil - og at forlaget Zetland i portrættet af Simon Andersen indgående fortæller om alle deres etiske overvejelser, inden de gik i gang med arbejdet, for dernæst at lade en anonym kilde lave endnu et karaktermord på dig.
Jeg håber, at der er så meget rygrad i Zetland, at de står frem og med navns nævnelse fortæller, hvem "hun" er, der siger, at du bedriver heksejagt.
Alt andet er en gang ussel, ynkelig og beskidt sjatpisseri.
Politikerne får i portrættet igen lige lov, og Zetland, der har arbejdet ”aktivt”, som der står i portrættet, har ikke lige plads til historien om, at du afslørede, at Søren Pind i fortrolighed overfor daværende erhvervsminister, Lene Espersen, kaldte direktionen i Finansiel Stabilitet for ”pengeafpressere” - uden at melde sagen til politiet ved samme lejlighed. Og at direktøren for Nationalbanken smed Søren Pinds håbløse ideer i skraldespanden.
Jeg synes, det var en fremragende historie, som så opad.
At netop Søren Pind var en af de første i koret af politiske kritikere, hvor et par andre politikere så gentog hans beskyldninger og puttede lidt krydderi på, var jo fint stof i Politiken.
Det er ærgerligt at sige det. Men du havde gjort dig selv en tjeneste - og ved samme lejlighed kedet dig ihjel - hvis du i stedet for at lave journalistik, havde læst pressemeddelelsen til Arbejderbevægelsens Erhvervsråds seneste analyse, ringet til to politikere på Borgen, skrevet deres helt utrolige benovelse/forargelse over temaet og gået hjem.
På dine vegne er jeg ked af, at det nu er tilladt at mene alt om dig i en grad, så anonyme sværter dig til efter behov, og andre skriver og trykker det – og for en sikkerheds skyld kalder sig selv for etiske.
Jeg håber, det er godt projekt, du er i gang med.
Good luck.
Lars