Lars Fogt til Metroxpress

Tidligere BT-journalist Lars Fogt skal være reporter på gratisavisen Metroxpress. For en måned siden meddelte han, at han skulle lave kundemagasiner med base i Fjernøsten

Lars Fogt er fra 1. februar ansat i en journaliststilling uden fast stofområde på gratisavisen Metroxpress. Ansættelsen er en del af Metroxpress’ journalistiske oprustning, fortæller ansvarshavende chefredaktør Jonas Kuld Rathje.

»Vi har ansat ham, fordi han er en dygtig og iderig nyhedsjournalist. Meget mere er der ikke i det,« forklarer han.

For blot en måned siden forklarede Lars Fogt til Dagbladet Børsen, at han ville skifte de hårde tabloidhistorier ud med kunde- og rejsemagasiner i Vietnam.

”Client publishing er det eneste printmarked i vækst, og vi kan dels tilbyde en produktion, der er væsentlig billigere på grund af timelønnen herude, og en journalistisk tilgang, der er lidt skarpere, end hvad vi i hvert fald selv bemærker i mange kundemagasiner,” sagde Lars Fogt og hans makker Christian Kloster dengang til Børsen.

Nu har han i stedet fået fast arbejde på Metroxpress og får base i København.

Lars Fogt har tidligere været ansat på Ekstra Bladet, Nyhedsavisen og BT, hvor han stoppede i foråret 2013. Han har flere gange været udsat for hård kritik fra blandt andre Venstres Ellen Trane Nørby.

Derudover har bl.a. Søren Pind (V) langet ud efter Fogt.

For øjeblikket behandler Pressenævnet en sag, hvor Lars Fogt har klaget over Zetland-singlen ’Redaktøren for det hele’.

Det var Lars Fogt, der skrev den historie om "afføring i fløden", der i 2011 endte med, at et mejeri truede med erstatningskrav i millionklassen.

På Facebook skrev Lars Fogt i 2013, at han forlod BT, fordi han var træt af den virak, der var omkring hans person fra politikere.

”Jeg har modtaget truende telefonopkald fra deres partisoldater, der mente, det var okay at ringe og fortælle, at de ville forfølge mig på min bopæl, efter at de havde læst Ellen Trane Nørby og Zenia Stampes perfide vredesudbrud. Det er der intet i verden, der er værd."

I anledning af GGGI-sagen skrev han på bagsiden af Journalisten i november 2013, at han havde dækket personsager nok, men at han til sin dødsdag ville forsvare, at de er væsentlige.

”Mere relevante end, hvordan partierne positionerer sig, og politiske kommentatorer, der ser på politik som fodboldkampe. Det er vælgernes holdninger til politikere, der afgør, hvor de sætter deres kryds. De stemmer på personer med gode og dårlige træk. Det er derfor, at Løkkes sag kan aflæses på meningsmålingerne.”

Lars Fogt ønsker ikke at udtale sig, før han begynder i sit nye job.

1 Kommentar

Kurt Dejgaard
14. JANUAR 2014
Hvad så med hans imperium af
Hvad så med hans imperium af et blad? Er det gået ind allerede efter kun et eneste nummer?