Lars Fogt stopper på BT

Journalisten, der har været i centrum af hidsige angreb fra flere politikere på grund af sin journalistik, har i dag sidste arbejdsdag på BT. "Foreløbig vil jeg holde fri, når jeg går hjem i dag. ;)", skriver Lars Fogt (Opdateret 3/5 med eksempler på Fogts journalistiske arbejde)

Lars Fogt stopper på BT. Journalisten, der har været i centrum af hidsige angreb fra flere politikere på grund af sin journalistik, meddeler på Facebook, at han i dag har sidste arbejdsdag på BT:

"Det var så det. Mandag har jeg sidste arbejdsdag på BT. Jeg skal ud i den store virkelighed og lave noget helt andet – heldigvis er der så meget man kan bruge sit liv på. Jeg begynder efter sommerferien på et spændende projekt, hvis indhold jeg foreløbig holder for mig selv. Beslutningen er fuldstændig min egen – det er mig, selv der har valgt at sige, at nu skal der ske noget nyt. Jeg smækker ikke med nogle døre, men forlader glad og smilende avisverdenen af fordøren. Det var på tide, der skete noget andet efter ti år med dagblade – jeg har lavet de tabloide historier, som jeg skal. Jeg kan og vil så meget andet," skriver Lars Fogt.

Tidligere har bl.a. Venstres Ellen Trane Nørby rettet en hård kritik mod Lars Fogt i en kronik i Politiken.

Derudover har bl.a. Søren Pind (V) langet ud efter Fogt.

Det var Lars Fogt, der skrev den historie om "afføring i fløden", der i 2011 endte med, at et mejeri truede med erstatningskrav i millionklassen.

Selv skriver Lars Fogt i sms'er til Journalisten, at de kritiserede historier er enkelttilfælde. Eksempler på andre sager Fogt har arbejdet med er bl.a. forskelsbehandling i udlændingeservice, visumrod i udenrigsministeriets ambassader, ulandssvindel og mangelfuld fødevarekontrol.

Hvad er planerne?

"Foreløbig vil jeg holde fri, når jeg går hjem i dag. ;)", skriver Lars Fogt i en sms til Journalisten.

På Facebook uddyber Lars Fogt, hvorfor han forlader BT:

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ville være sluppet for al den virak om min person fra politikere. Jeg har modtaget truende telefonopkald fra deres partisoldater, der mente det var okay at ringe og fortælle, at de ville forfølge mig på min bopæl efter de havde læst Ellen Trane Nørby og Zenia Stampes perfide vredesudbrud. Det er der intet i verden, der er værd."

"Men jeg resignerer ikke. Det er ikke derfor. Jeg har blot besluttet, at nu var det på tide, at jeg lavede noget helt, helt andet. Verden er fyldt med muligheder. Dem vil jeg kaste mig sultent over. Lad nu være med at gøre et stort nummer ud af det her – jeg er bare en lønmodtager, der forlader en arbejdsplads i god ro og orden. Det sker tusindvis af gange hver eneste dag."

"Til gengæld må de som kender mig, da meget gerne komme at sige farvel på TrykBar på fredag hen ad 17-18-tiden og drikke en øl med mig. Jeg er jo en glad dreng. Så kom hid. I stedet for mine sædvanlige indiebands med teen angst og depressiv distortion, så lad os tage noget Yazz," skriver Fogt på Facebook.

 

(Opdateret 3/5 med eksempler på Fogts journalistiske arbejde)

1 Kommentar

Claus Jansson
30. APRIL 2013
Naturligvis skal pressen
Naturligvis skal pressen holde en sober tone også når det kommer til politisk rapportager.

Men tager vi personsagen "Lars Fogt" - EUs ønsker om at begrænse pressenfriheden og kunne fyre journalister efter behag - samt ikke mindst YDERLIGERE begrænsninger i den offentlige indsigt og kontrol med den lovgivende forsamling (Læs: den nye vederstyggelighed kalder offentlighedsloven), ja med disse emner i mente plus en stak jeg ikke kan huske... så er det særdeles påkrævet at såvel den enkelt debattør som hver eneste kritiske journalist fortsætter med at yde modstand imod den fremlagte offentlighedslov.

Et folkestyre uden en kritisk presse - uden en offentlig indsigt og uden indflydelse udover et X hvert fjerde år... det er et politisk diktatur, hvor afstanden fra borgere til beslutningstagerne er blevet for stor. Et demokrati uden folkelig indflydelse.

C. Jansson
Uafhængig politisk debattør