Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:01 17.10.2022 Ritzau

Lars Findsen-bog bliver revet ud af hænderne på boghandlere

Lars Findsen-bog bliver revet ud af hænderne på boghandlere

I bogen, som er skrevet af journalist Mette Mayli Albæk, fortæller Lars Findsen om hele forløbet, der ledte op til hans hjemsendelse og nu tiltalt for at have lækket statshemmeligheder.  Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Der har siden torsdag været et stormløb mod boghandlere for at få fingrene i den tidligere FE-chef Lars Findsens bog “Spionchefen – erindringer fra celle 18”.

“Det har været helt vildt at opleve, hvordan folk bare skal have fat i den her bog,” fortæller Marianne Lyngby Pedersen, der er direktør for Indeks Retail og dermed kæden Bog & Idé.

Også Saxo, der er Danmarks største boghandler online, har oplevet et usædvanligt tryk og betegner salget af Lars Findsens bog som historisk.

“Vi har aldrig solgt så mange eksemplarer af en enkelt titel på én dag, som vi gjorde i torsdags,” oplyser presseansvarlig Karen Fjordside Pontoppidan.

Bogen er udgivet på Politikens Forlag, der trykte 20.000 bøger i første oplag.

De 20.000 bøger er dog for længst udsolgt til boghandlere, hvilket betyder, at før andet og tredje oplag kommer gennem trykken, er der kun de bøger tilbage, som ligger ude i boghandlerne.

Og her ryger de hurtigt ifølge Marianne Lyngby Pedersen.

“Der var en butik i går, der fortalte mig, at de bøger, som havde bestilt ekstra, nåede de ikke engang at lægge på plads. Så var de væk. Hun stod med dem i favnen. Kunderne kom ind, tog en ud af favnen på hende, betalte og gik igen,” siger hun.

I bogen, som er skrevet af journalist Mette Mayli Albæk, fortæller Lars Findsen om hele forløbet, der ledte op til hans hjemsendelse og nu tiltalt for at have lækket statshemmeligheder.

SENESTE NYT

Flere nyheder