Lars Bech springer ud som blogger

Han har vundet adskillige priser ved Årets Pressefoto og i hele sin karriere vakt opsigt med sin syrede billedstil. I næste uge springer fotojournalist Lars Bech ud som blogger på Journalisten.dk.

Han har vundet adskillige priser ved Årets Pressefoto og i hele sin karriere vakt opsigt med sin syrede billedstil. I næste uge springer fotojournalist Lars Bech ud som blogger på Journalisten.dk.

Det klassiske pressefoto har åndenød i disse år. For godt en måned siden bukkede det legendariske franske fotobureau, Gamma, under. Og netop nu i disse dage er alverdens fotografer samlet til den årlige festival for fotojournalistik i Perpignan i Sydfrankrig – Visa pour l'Image – med fokus på fotojournalistikken, og hvordan man overhovedet får forretningen til at hænge sammen i en tid med stadig flere stockbilleder og bruger-genererede mobilfotos.

Men hvad skal der til? Hvordan overlever man som billedjournalist? Og hvor ligger hunden begravet i fotografbranchen?

Billedjournalist og partner i Das Büro Lars Bech debutterer i næste uge som blogger på Journalisten.dk.

"The Big Picture" hedder bloggen, hvor han fremover vil kaste et kritisk blik på den branche, han selv er et produkt af. Og på forhånd lover han, at der ikke vil være nogen hellige køer.

»Det bliver sort/hvide statements om fotojournalistikkens tilstand, og p.t. ser det skidt ud. Fotojournalistikken ligger i respirator og modtager kunstig åndedræt. Og der skal et lille mirakel til, hvis patienten skal overleve,« siger Lars Bech, der er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001.

I samme år slog han igennem med det socialdokumentariske svendestykke – bogen "langenæs/århus/danmark" – hvor han udfordrede sin faglige baggrund, og med stærke farver og skæve vinkler lagde han sig tæt op ad forbilleder inden for samtidens europæiske kunstfotografi med navne som Wolfgang Tillmans og Richard Billingham.

Forinden modtag i han i 2000 prisen for Årets Portræt. Et billede af Mogens Camre i dæmonisk positur taget i dagene efter, at Camre meddelte sit skifte fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti.

I dag driver han Das Büro sammen med Ulrik Jantzen og arbejder inden for et bredt spektrum af den fotografiske verden: PR, identitet, reklame, mode, portrætter, livsstil, dokumentar og reportage.

0 Kommentarer