Langt lettere at blive optaget i DJ

Fremover kan man søge om medlemskab af DJ via nettet. Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund har enstemmigt besluttet at ændre på selve optagelsesproceduren.

Fremover kan man søge om medlemskab af DJ via nettet. Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund har enstemmigt besluttet at ændre på selve optagelsesproceduren.

Det skal være slut med at sende store mængder af dokumentation ind for at blive optaget i Dansk Journalistforbund.

I stedet vil man fremover kunne nøjes med at sende en blanket ind – enten elektronisk eller på papir, hvor man ganske kort oplyser om blandt andet uddannelse, ansættelsessted og eventuelt også ansættelsesform.

Sådan lyder hovedlinjerne i de nye retningslinjer for at søge om medlemskab af DJ.

Efter længere tids diskussion er hovedbestyrelsen kommet frem til, at det er på tide at gøre op med den hidtidige procedure, som har været ganske omstændelig. Blandt andet har der været store krav til dokumentation i forhold til blandt andet ansættelsesforhold og lønindtægter.

Men nu overlader DJ det til i langt højere grad at lade optagelsen være afhænig af såkaldte "tro- og love-erklæringer" fra ansøgerne.

»Muligheden for at melde sig ind elektronisk er noget, som nye potentielle medlemmer har efterspurgt,« oplyste direktør i Dansk Journalistforbund, Linda Garlov, i forbindelse med hovedbestyrelsesmødet.

Hun gjorde det samtidig klart, at det hidtidige krav til dokumentationsmaterialet har været så omfattende, at det direkte har været med til at afholde flere potentielle medlemmer om at søge optagelse i DJ.

»Tanken er, at vi skal gøre det nemmere for folk, der er berettiget til at blive medlem af DJ,« udtalte Linda Garlov.

De nye procedurer blev vedtaget enstemmigt af DJs hovedbestyrelse.

0 Kommentarer