Langer: konklusion besluttet på forhånd

Morten W. Langer skærper i en efterfølgende kommentar sin kritik af Rigsrevisionens TV 2-rapport.

Morten W. Langer skærper i en efterfølgende kommentar sin kritik af Rigsrevisionens TV 2-rapport.

Journalisten.dk har talt med Morten W. Langer om den analyse, han har foretaget omkring TV 2s økonomi, og den meget skarpe kritik, han heri anfører af Rigsrevisionens arbejde. I samtalen giver han kritikken en ekstra skrue.

»Rigsrevisionen er kommet frem til sine konklusioner gennem en analyse, der i bedste fald må kaldes ufattelig amatøragtig og ensidig. Når de laver sådan et stykke arbejde, så er de enten ekstremt udygtige og ved ikke, hvordan man laver en økonomisk analyse, eller også har de på forhånd besluttet sig for en konklusion. Og da man må antage, at det første ikke er tilfældet, så er der kun den sidste mulighed tilbage,« siger han.

– Men hvorfor skulle der have været politisk ønske om et bestemt resultat?

»Det lugter af, at rigsrevisionen er blevet bestilt, fordi man skulle retfærdiggøre statslån på ufuldstændigt grundlag. Politikerne var hurtigt ude og yde statslån og vedtage brugerbetaling. Og de købte hele historien om, at TV 2's økonomi er katastrofal. Det er den beslutning, de har brug for at få legitimeret.«

– Hvad vil man opnå ved at hænge den gamle ledelse ud? Handler det om at fritage den nye ledelse for ansvar?

»Nej, men man kan spørge, om der overhovedet er nogen, der skal bære et ansvar. For det viser sig jo, at økonomien er udmærket. Men jeg ved det ikke. Det kan være svært at gennemskue, hvad der sker på Christiansborg.«

Journalisten.dk har ihærdigt forsøgt at få en kommentar fra kontorchef Peder Juhl Madsen fra Rigsrevisionen, der har haft det ledelsesmæssige ansvar omkring udarbejdelsen af rapporten. Men det har ikke været muligt at få en kommentar.

1 Kommentar

Lars Abild
2. JUNI 2009
Analyse: Rigsrevisionen er korrupt

Jeg venter spændt på, at journalist Lasse Højsgaard og redaktør Jakob Elkjær får et par professorer til at vedstå, at Morten Langers ANALYSE om at Rigsrevisionens arbejde som det fremgår var et ”politisk bestillingsarbejde.”

https://journalisten.dk/analyse-rigsrevision-af-tv-2-var-politisk-bestillingsarbejde

Der ligger en meget større historie og venter, hvis Jakob Elkjær og Morten Langer kan dokumentere, at Rigsrevisionen er ved at brænde sammen, som det var tilfældet med TV2 ved Per Mikael Jensen ved roret.

Men i Rigsrevisions tilfælde på grund af noget, der minder om korruption. Politikerne bestemmer resultaterne.

Redaktør Jakob Elkjær giver ukritisk Morten Langer adgang til at skrive, at kontorchef Peder Juhl Madsen i Rigsrevisionen bag undersøgelsen om TV2 bedriver politisk plat og i sit mangeårige virke er underlagt Folketingets suspekte motiver om, at EU-kommissionen skulle voldføres til, at TV2 kunne få et statslån på nogle hundrede millioner for at kunne overleve.

Det bliver spændende at følge udviklingen i sagen. Og jeg ser frem til artiklerne.

Kommer Morten Langer mon med flere analyser i år af TV2s økonomi,.

Eller er det nok, at han har lavet to, hvor den sidste var enig med hans første.

 Mvh.

 Lars Abild.