search

Lang vej for linkjournalistikken

Gårsdagens historie om, at JP og Politiken nu begynder at samarbejde på nettet omkring EPN.dk fik mig til at bryde ud i latter.

Gårsdagens historie om, at JP og Politiken nu begynder at samarbejde på nettet omkring EPN.dk fik mig til at bryde ud i latter. Ikke fordi det er specielt sjovt, men fordi det nærmest er tragikomisk. Fordi det siger noget om, hvor langt – eller rettere hvor kort – medierne er kommet med linkjournalistikken. Den her 'tossede' idé om, at det er ok at linke ud af sin egen baghave og sætte havelågen lidt på klem for andre.

Der er mindst to ting, der er i vejen med den nye aftale, som jeg ser det.

For det første er det grinagtigt, at man indenfor den samme koncern faktisk skal lave en sådan aftale for at kunne linke til hinanden. At man ikke bare gør det. Og at man åbenbart er så begejstret for at få aftalen igennem, at man mener, det er værd at fortælle omverdenen om.

For det andet er hele ræsonnementet bag aftalen noget så fantastisk old school, at det er til at græde snot over. At skulle se følgende på skrift i 2008 med alle de udfordringer, de troløse brugere giver over for medierne, virker fuldstændig håbløst:

Politiken.dk har tidligere haft en samarbejdsaftale med Børsen, men nu har man altså besluttet sig for at holde synergierne indenfor JP/Politikens Hus egne vægge.

Fremhævningen er min egen.

Jeg kan næsten ikke tro, at JP/Politikens Hus virkelig tror på, at dette er fremgangsmåden i 2008?

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen