Landsret gav praktikant ret

  Det skulle være løgn med rettens lukkede døre, mente NORDJYSKE Stiftstidendes praktikant - og det blev det. KLAGESAG. Det skulle være løgn med rettens lukkede døre, mente NORDJYSKE Stifts-tidendes praktikant - og det blev det.

Det skulle være løgn med rettens lukkede døre, mente NORDJYSKE Stiftstidendes praktikant – og det blev det.

KLAGESAG. Det skulle være løgn med rettens lukkede døre, mente NORDJYSKE Stifts-tidendes praktikant – og det blev det.

Peter Bang Overby, der er i praktik som journalist på NORDJYSKEs lokalredaktion i Frederikshavn, var i retten den 4. november. Da sigtelserne mod to 16-årige mænd var læst, fulgte retten forsvarernes anmodning om at lukke dørene af hensyn til de sigtedes alder. Peter Bang Overby protesterede forgæves mod dørlukningen.

Sammen med sin områderedaktør kærede han byrettens afgørelse til landsretten. I kærebrevet henviste han blandt andet til, at en journalist tidligere i år fik medhold i, at dørene ikke skulle have været lukket i en voldtægtssag mod en 17-årig mand fra Århus.

Vestre Landsret mente i sagen fra Frederikshavn, at offentligheden burde have haft mulighed for at følge med i hele sagens forløb via medierne, og at der derfor ikke var grundlag for dørlukningen. Landsretten vurderede, at et offentligt retsmøde ikke ville have belastet de sigtede.

Navneforbud havde været nok, står der i landsretskendelsen.

Peter Bang Overby tilfreds med udfaldet af kæringen.

»Jeg havde fået et tip om, at dørene ville blive lukket, så jeg havde forberedt mig på den situation. Jeg vidste, at der tidligere havde været en kendelse mod lukkede døre i voldtægtssagen fra Århus. Når lukkede døre er forkerte i sådan en sag, burde de også være det i min sag om røverier og indbrud. Advokaterne var meget sikre på, at dørlukningen gik igennem, men sådan gik det heldigvis ikke,« siger Peter Bang Overby. 

0 Kommentarer