Landevejen venter

 Den nyuddannede Jannik Stanley Nielsen og hans familie skal på turné i seks måneder med Cirkus Benneweis. 

 

Den nyuddannede Jannik Stanley Nielsen og hans familie skal på turné i seks måneder med Cirkus Benneweis.

 

Fra midten af marts udskifter Jannik Stanley Nielsen lejligheden i Århus midtby med en otte meter lang skurvogn, og kammeraterne fra Journalisthøjskolen afløses af dyrepassere, klovne og trapezkunstnere. Det sker, når han sammen med sin kæreste og ni måneder gamle datter bliver en del af Benneweis' omrejsende cirkus. Selv kalder Jannik Stanley Nielsen stillingen som pressemedarbejder i Skandinaviens største cirkus for "et ret funky job". Faktisk er det første gang, Benneweis ansætter en journalist på fuld tid.

Turnéplanen viser, at Benneweis frem til september skal afholde 191 forestillinger i 81 byer, før turneen ifølge traditionen slutter med en uges forestillinger på Bellahøj i København.

"Det bliver et hårdt halvt år med meget knokleri, men vi glæder os helt vildt, fordi jeg tror, det vil udvikle os som mennesker," siger Jannik Stanley Nielsen.

Han så opslaget for stillingen 12. december på en mailingliste for nuværende og tidligere DJH-studerende. En halv time senere havde han skrevet og sendt en ansøgning. Først bagefter fortalte Jannik Stanley Nielsen sin kæreste, Rikke Tidemann, som også er journalist, at han havde søgt arbejde i en cirkus.

"Jeg tog det faktisk for givet, at hun også syntes, det var en god ide, og det gjorde hun heldigvis."

Som tidligere arbejdsmand i Dahlgårds Tivoli og omrejsende provisionslønnet "bamsemand" i en tombola, var den 33-årige Jannik Stanley Niel-sen ikke i tvivl om, at han passede til beskrivelsen "en medarbejder med nomadeblod i årerne". Desuden har han i 3,5 år sejlet på Nordatlanten med Søværnets inspektionsskibe. Han ved med andre ord, hvad det vil sige at være væk hjemmefra i månedsvis.
Den 22. januar var Jannik Stanley Nielsen indkaldt til jobsamtale i cirkusfamiliens vinterresidens i Nordsjælland. Dagen efter ringede Diana Benneweis tilbage og spurgte, om han var parat til at reducere sine bakkenbarter væsentligt.

Det var han, og dermed var jobbet hans.

Mens det er meningen, at kæresten Rikke Tidemann skal arbejde i kiosken og hjælpe til med pressearbejdet, bliver det Janniks opgave at sælge billetter og vise publikum på plads. Men først og fremmest skal han skaffe Benneweis foromtale i pressen, og han har allerede gjort sig nogle tanker om, hvordan han placerer Benneweis i medierne.

"Jeg skal finde de personhistorier blandt artisterne, der er så interessante, at det kan fange mediernes interesse og dermed inspirere folk til at se forestillingen. Pressemeddelelserne skal skræddersys, så radio, tv og aviser ikke får det samme materiale tilsendt."

Hverken Jannik eller Rikke er bange for, at turneen landet rundt bliver for hård for deres datter, Olivia.

"Hvis vi skal gøre det, skal det være nu. Olivia har den helt rigtige alder til det. Jeg tror, vi vil få meget ud af det som familie – og Olivia får noget at blære sig med, når hun begynder i børnehaven."

0 Kommentarer