Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:31 09.11.2021 Jakob Albrecht

Landbrug & Fødevarer siger ja tak til dusør fra Anima

Dyreværnsorganisationen Anima har udlovet en dusør på 500.000 kr. til den kyllingeproducent, der vil vise sin hurtigtvoksende produktion frem. Den dusør takker Landbrug & Fødevarer nu ja til. Det skriver Agriwatch.

Tidligere på ugen udlovede Anima en dusør på 500.000 kr. til den kyllingeproducent, der er villig til at invitere dyreværnsorganisationen inden for dørene for at dokumentere den omdiskuterede produktionsform.

Det har formanden for Landbrug & Fødevarers fjerkræproducenter nu takket ja til. Det oplyser organisationen til Agriwatch.

“Jeg er stolt over den danske produktion af kyllinger, og vi landmænd har intet at skjule. Så vi vil nu finde en måde, hvor vi kan opsætte live-kameraer i en almindelig stald og fremvise produktionen,” udtaler Martin Hjort Jensen i en skriftlig kommentar.

Den halve million kommer dog ikke ned i lommen på den givne producent af Ross 308-kyllingen. I stedet vil beløbet blive doneret til Julemærkefonden.

Navnet på landmanden er ikke offentliggjort, men der vil blive opsat to live-kameraer i den pågældendes kyllingestald, ”der vil dokumentere kyllingernes levetid til fulde”, som det fremgår af pressemeddelelsen.

Det er fortsat uklart om dusøren bliver udbetalt. Anima havde nemlig opstillet tre betingelser for dusøren. Det drejer sig om mulighed for at montere kamera i stalden, adgang for journalister og fri adgang til at dokumentere forholdene, skriver Agriwatch.

SENESTE NYT

Flere nyheder