»Vi skal spørge os selv, om vi skal vise en sport, hvor det er blevet nærmest legitimt at snyde for at vinde,« siger redaktionschefen på DR, efter at cykelsporten endnu en gang er blevet smudset til af dopingskandaler
På landets sportsredaktioner sidder redaktionscheferne lige nu og diskuterer, hvordan de skal dække cykelsporten fremadrettet, efter at legenden Lance Armstrongs har fået frataget sine syv sejre på grund af dopingmistanke.
Hos DR har man endnu ikke besluttet, om og hvordan man skal dække sporten fremover, men redaktionschef Tine Bendix slår fast, at den nyeste dopingbølge får konsekvenser:
»Vi kan simpelthen ikke blive ved med at se på, at der er så meget snyd i det, så vi med nogen rimelighed kan sige, at det er en fair og ordentlig sport.
På DR tænker vi rigtig meget over det lige nu, og vi har ikke truffet nogen beslutning endnu, men vi er os meget bevidste, at vi ikke bare kan blive ved med at dække det, som om der ikke er sket noget som helst,« siger hun til DR.
Hun påpeger, at medierne især har et moralsk ansvar over for de yngste seere:
»Der er også rigtig mange børn, som interesserer sig for sport i fjernsynet, og vi skal spørge os selv, om vi skal vise en sport, hvor det er blevet nærmest legitimt at snyde for at vinde. Der har vi en forpligtelse,« siger Tine Bendix.
Hos konkurrenten TV 2 har emnet også været til debat, men sportschef på kanalen Frederik Lauesen mener, at det ville skabe sneboldeffekt i den generelle sportsjournalistik, hvis doping skulle kunne hindre en dækning:
»Hvad bliver så det næste? Atletik har lige så mange dopingsager, skal vi så ikke sende OL? Og så er der de mere uskyldige sportsgrene, vil nogle mene, fordi det ikke handler så meget om udholdenhed. Det er fodbold og håndbold, men også der ser vi matchfixing-skandaler lige nu, der også er snyd,« siger han til sporten.tv2.dk.
'Cykling er død som sport' stod der i Nordjyske Stiftidende helt tilbage i 2007.
Med den overskrift forklarede sportsredaktør Mikkel Ottesen læserne, at de ikke længere skulle forvente at finde reportager om diverse etaper eller resultatformidling i Nordjyske Stiftstidende.Han mente, at sporten var blevet for utroværdig.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det har aldrig været, og det kan aldrig blive en en public service opgave, at dække komercielle sportsbegivenheder, hvor alle udøverne er proff. sportsfolk. Derfor bør DR og TV2 helt overlade det til de dedikerede sportskanaler, at formidle den slags udsendelser.
DR og TV2 bør i stedet koncentrere sig om bredde idrætten, hvor alle udøverne er rene amatører, som ikke bliver lønnet for at dyrke deres sport, og som heller ikke modtager pengepræmier.
Og det er jo meget nemt at sætte grænsen, den kan passende gå ved, at DR og TV2 ikke bør dække idrætsarrangemneter, hvor der opkræves betaling for TV-rettighederne.
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen