Læsertal: Flere aviser tager hul på efteråret med fremgang

September måneds læsertal, som TNS Gallup netop har frigivet, byder på fremgang til de fleste dagblade. Kun tabloidaviserne har i perioden mistet læsere i nævneværdig grad. Online er tv2.dk for første gang større end dr.dk målt på antallet af brugere (rettet 17.09)

TNS Gallup har her til eftermiddag offentliggjort september måneds læsertal for de danske printaviser. Over det meste af linjen er der gode nyheder at gå på weekend med for landets avisredaktører.

Ser man på betalingsaviserne alene, er der læserfremgang til syv ud af målingens 13 aviser, hvis man sammenligner det nyeste kvartal – gennemsnittet fra juli til september – med kvartalet inden. To dagblade holder samme læsetal som i den forgående periode, mens fire går lidt tilbage.

Størst er tilbagegangen til BT og Ekstra Bladet. Mens BT mister, hvad der svarer til otte procent af læserne, svarer tilbagegangen for Ekstra Bladet til fem procent. Også Politiken og Jydske Vestkysten har fået færre læsere i perioden, men tilbagegangen er minimal.

Ser man på de aviser, der har fået flere læsere i perioden, står Nordjyske relativt set for den største fremgang. Avisen har fået 10 procent flere læsere. For Information og Børsen er der tale om en fremgang på otte procent.

Online er der sket ændringer i toppen af listen over de største online-medier herhjemme. For færste gang er tv2.dk nu større end dr.dk målt på antallet af brugere.

TNS Gallup oplyser, at den statistiske usikkerhed for aktuelle læsertal for et dagblad med 10% dækning er ca. +/- 1% svarende til ca. +/- 45.000. Den statistiske usikkerhed er lidt mindre for dagblade med mindre dækning og tilsvarende lidt større for dagblade med større dækning. Afvigelser ud over 1% er statistisk signifikante, mens afvigelser herunder ikke med sikkerhed kan siges at være signifikante.

 

Rettet 17.09: Ved en fejl var brugertallet for nordjyske.dk i september i første omgang blevet noteret til at være 3.524.651 læsere. Det rigtige tal er 435.718. 

0 Kommentarer