Læserflugten fra papiraviserne fortsætter

Nye læsertal for første halvår af 2014 viser, at de danske dagblade fortsat bløder læsere. Hårdest går det ud over Berlingske og Fyns Amts Avis. Metroxpress og Kristeligt Dagblad kaprer som de to eneste landsdækkende aviser flere læsere, end de havde i samme periode sidste år

TNS Gallup har i dag frigivet læsertal for første halvår af 2014. Tallene byder ikke på mange solstrålehistorier om den danske dagbladsbranche. 

Sammenligner man med samme halvår sidste år, er gratisavisen Metroxpress og nichéavisen Kristeligt Dagblad de eneste landsdækkende dagblade, som har oplevet læserfremgang. For Kristeligt Dagblad er fremgangen på beskedne to procent, mens Metroxpress har fået 20 procent flere læsere.

Berlingske er det landsdækkende dagblad, der relativt set mister flest læsere. Sammenlignet med første halvår af 2013 har avisen mistet hver femte læser.

Ser man på de regionale dagblade, er Herning Folkeblad og JydskeVestkysten alene om at øge læsertallet. Mest markant er Herning Folkeblads fremgang på 5.000 flere læsere end samme halvår i 2013 – svarende til 12 procent.

I den modsatte ende af skalaen finder man Fyns Amts Avis, der har mistet 29 procent af læserne siden sidste år. Også Nordjyske tegner sig for en betragtelig læsertilbagegang på 19 procent.

Da de seneste halvårstal – for vinterhalvåret 2013 / 2014 – blev frigivet i starten af juni, klarede de fleste landsdækkende ugentlige udgivelser sig igennem uden at miste læsere. Men tallene for første halvår af 2014 tegner et mere broget billede. Mens både Se og Hør, Kig Ind, Her & Nu og Ude og Hjemme mister læsere, er der fremgang til blandt andet Søndag og Femina.