Læs kritisk blog fra dagpengemøllen

»Når man spørger om de samme ting så mange gange på én og samme blanket, så kan det kun være, fordi man tager grundighed meget alvorligt,« står der på den nye blog Dagpengeland.

»Når man spørger om de samme ting så mange gange på én og samme blanket, så kan det kun være, fordi man tager grundighed meget alvorligt,« står der på den nye blog Dagpengeland.

Hvordan er det at være dagpengemodtager? Der er nok flere, der efter at have været i dagpengemøllen har overvejet at skrive om det. Nu er der en arbejdsløs akademiker, der har gjort det.

Lau Aaen er lige blevet færdiguddannet til arbejdsløshed, og nu skriver han sine sandfærdige beretninger om sit møde med systemet, med en let ironisk undertone. På bloggen 'Dagpengeland' møder vi blandt andet Laus sagsbehandler 'Britta'.

»Hvis I har et alkoholproblem eller andre personlige problemer, så er I naturligvis meget velkomne til at tale med os. Det er det, vi er her for. Og vi har jo tavshedspligt, det har vi. Men vi har samtidig også indberetningspligt over for jobcentret. Det er klart. Hvis I kommer her og lugter af alkohol, så indberetter vi det – og så mister I jeres penge. Sådan er det,« siger Britta blandt andet til de jobsøgende.

Britta er meget kritisk over for kritikere af de private aktører. Hun vil blandt andet gøre op med myten om, at møder hos den private aktør Integro, hvor hun arbejder, skal være kedelige.

Hun danser ned til mig og taler sjovt. »Tror I, jeg gider kedelige kurser? Øv, bøv, bussemand! Hva'?!«, siger Britta med en sjov stemme. Det er spas.
»Kedelige kurser… tsk, tsk… Sådan noget nissepis!«, udbryder Britta og fortsætter: »Jeg plejer altid at sige, at man skal ikke være tosset for at arbejde her. Men det hjælper!«

Jeg tror, Britta har ret. Det kan man fornemme allerede nu, mens Britta står der og blafrer med armene og tramper i gulvet, og siger »nissepis« – et ord, jeg aldrig før har oplevet anvendt så naturligt – et par gange mere, sådan bare for at være på den sikre side. Jo, Britta er frisk.«

Lau går også kritisk til de mange blanketter og Powerpoint-præsentationer, der indgår i kurserne hos den private aktør. Han undrer sig blandt andet over, at én blanket beder om både dit cpr-nummer og din alder, imens du også bliver spurgt til din uddannelse flere gange.

Når man spørger om de samme ting så mange gange på én og samme blanket, så kan det kun være, fordi man tager grundighed meget alvorligt.

Bloggeren har givet alle de medvirkende nye navne, og han forsikrer i et interview med Modkraft om, at alle historier på bloggen om mødet med bureaukratiet er helt sandfærdige. 

 

5 Kommentarer

Sofie Ottsen
7. DECEMBER 2010
Re: Læs kritisk blog fra dagpengemøllen
Det er ekstremt farligt at åbne denne blog på arbejdet. Jeg har lige siddet og flæbet af grin på en seriøst upassende måde.
Andreas Marckmann Andreassen
6. DECEMBER 2010
Re: Læs kritisk blog fra dagpengemøllen

@ Martin Thimes

 Tak for kritik. Du har helt ret, der burde naturligvis være et link. Det er nu sat ind.

Ulrik Bak Nielsen
6. DECEMBER 2010
Re: Læs kritisk blog fra dagpengemøllen
Satire i skræmmende topklasse.... intet mindre.
Martin Thimes
6. DECEMBER 2010
"Læs kritisk blog fra dagpengemøllen" -> hvad med at linke?

"Læs kritisk blog fra dagpengemøllen" lover rubrikken. Men ikke så meget som ét sølle link til hverken de indlæg, som Journalisten citerer, eller til bloggens forside. 

Som en ekstra service til Journalistens læsere er her det link, som burde have været ind til flere steder i ovenstående artikel: : http://dagpengeland.dk

 

 

Torben Krogh
6. DECEMBER 2010
Re: Læs kritisk blog fra dagpengemøllen
Og så er den altså helt vildt sjov.. :D

Flere