Læs 1000 nyheder på ingen tid

#fag10: Tilmeld dig Google Reader, hvis du vil have et nyhedsoverblik uden at surfe rundt på 56 hjemmesider og blogs om dagen.

#fag10: Tilmeld dig Google Reader, hvis du vil have et nyhedsoverblik uden at surfe rundt på 56 hjemmesider og blogs om dagen. "Læs 1000 nyheder på ingen tid" hedder Filip Wallbergs oplæg på Fagfestival 2010.
Som journalist på eb.dk skal han konstant have et nyhedsoverblik. Frem for skiftevis at tjekke blogs, twitter og nyhedssite og opdatere hver time, kan man lave sin egen nyhedsovervågning i Google Reader.

Her kan man oprette en inbox, hvor man får nyheder ind, hver gang et medie tilføjer nye historier på sit site.

Metoden er simpel: Opret en mailadresse på google. Tryk på tilmeld nyhedsabonnement. Vælg dine kilder. Hver gang sitet skriver en nyhed, får du nyheden i din inbox. På den måde kan man etablere sit eget form for Ritzautelegram.

Under "google underretninger" er det muligt at vælge nyheder ud fra specielle favoritord. Man kan for eksempel søge på en bestemt politiker eller bestemt firma. Så får man få besked i inboxen, hver gang et medie skriver om det valgte ord.

Det kan ifølge Filip Wallberg være guld værd for eksempelvis kommunikationsmedarbejdere, som gerne vil følge med i mediedækningen af deres arbejdsplads.

Vil man kun modtage sportsnyheder, skal man gå ind på det valgte site, søge på RSS, hvor efter hjemmesidens forskellige kategorier dukker op. Højreklik for eksempel på "sport", tryk "kopier genvej", sæt den ind i google reader. Så modtager man en besked i inboxen hver gang sitet fremover producerer en ny sportsnyhed.

 

1 Kommentar

Jesper Cms Mortensen
15. NOVEMBER 2010
Re: Læs 1000 nyheder på ingen tid
Det er faktisk en god idé med den google ireader der, der er simpelthen så meget informationsstrøm man skal følge med i nu om dage at det kan være helt umuligt. Fremtiden bliver helt klart abonnementsservice på bestemte typer nyheder eller emner, fremfor selve mediet der serverer dem.