Læg redaktionerne sammen

Der kan sagtens være mere samarbejde mellem redaktionerne i de danske medier, det mener chefredaktøren for metroXpress.

Samarbejde mellem redaktionerne på to uafhængige aviser kan være en god ide. I hvert fald, hvis det står til chefredaktør og adm. direktør på metroXpress, Per Mikael Jensen.

På FagFestival gav han udtryk for, at et øget redaktionelt samarbejde mellem Politiken og Jyllands-Posten (JP) ikke er helt ude i skoven. Men hvad mente han egentlig med det? Vi spurgte ham, efter dørene lukkede på FagFestivalen.

"Der er en del områder, som ikke er hjerteblod for de to aviser, hvor man snildt kan samarbejde," mener Per Mikael Jensen.

"Personligt ser jeg ikke nogen trussel i, at man samarbejder i nogle ikke-konkurrencefølsomme områder. For eksempel kalenderstof, tv-programmer, dele af sports- og fotostof, etc.," fortsætter han.

MetroXpress lavede en analyse af stoffet i de tre store morgenaviser. Det viste sig, at 65 procent af indholdet i alle tre aviser på en tilfældig dag, var baseret på de samme nyheder.

Et eksempel på en mulig sammenlægning er sporten på henholdsvis Politiken og JP. Ifølge Per Mikael Jensen er der meget pligtstof på det område.

"Hvis der er 15 journalister på hver redaktion, er der altså 30 i det hele. Hvis man skærer syv stillinger væk og udnævner 4 kernemedarbejdere på hver redaktion – kommentatorer, analytikere eller lignende – er der stadig 15 medarbejdere tilbage til det stof, som er mere eller mindre fælles," siger Per Mikael Jensen.

Ved at lægge de to sportsredaktioner sammen, vil begge aviser få en bedre dækning af stoffet og ressourcer til at lave det stof, som udgør selve varemærket for de to aviser.

"I stedet for at vurdere, hvor meget eller lidt stoffet fra de to aviser ligner hinanden ud fra nogle fordomsbelagte tanker om pressefrihed og mangfoldighed, bør man starte med at lave en konkret analyse for at finde frem til, hvor meget af stoffet på de to aviser, der er unikt," siger Per Mikael Jensen.

Han tror ikke på, at medarbejderne er den største hindring for et øget redaktionelt samarbejde. Men derimod læserne.

Per Mikael arbejder selv på at få et samarbejde i gang omkring udveksling af redaktionelt stof mellem de europæiske udgaver af Metro.

0 Kommentarer