Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:43 23.09.2022 Ritzau

Kvinders produktivitet falder ved lavere temperaturer

Hvis de danske arbejdspladser sænker temperaturen, så kan det få negative konsekvenser for kvinders produktivitet. Det skriver Fagbladet 3F

Kvinder er nemlig mere påvirkelige, når temperaturen afviger fra deres foretrukne grader, viser en undersøgelse fra University of Southern California.

I et af punkterne på Energistyrelsens liste af spareråd anbefales det nemlig, at virksomhederne kun varmer rummene op til 19 grader. Men ud over komforten kan det altså have en væsentlig betydning for produktiviteten at sænke temperaturen, hvis flertallet af medarbejderne er kvinder.

Er der derimod en overvægt af mænd, så kan det ifølge undersøgelsen have en positiv effekt, da mænd i modsætning til kvinder har gavn af mere kølige omgivelser.

Bjarne W. Olesen, der er leder af DTU’s Internationale Center for Indeklima og Energi, og som har været med til at udforme de nuværende internationale standarder for indetemperaturer, bekræfter, at det vil have konsekvenser for kvinders produktivitet at sænke temperaturen på de danske arbejdspladser.

I forbindelse med Energistyrelsens anbefalinger om at sænke temperaturen oplyser Arbejdstilsynet, at arbejdsgiveren har pligt til at indføre forebyggende foranstaltninger, hvis medarbejderne fryser.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder