Kvindernes kampdag er ikke glemt

Kvindernes internationale kampdag bliver stadig markeret i danske aviser. Lørdagens udgaver vil mange steder rumme artikler med kvinde- og kønsperspektiver.

Kvindernes internationale kampdag bliver stadig markeret i danske aviser. Lørdagens udgaver vil mange steder rumme artikler med kvinde- og kønsperspektiver.

»Så længe der er kvinder på denne redaktion, vil vi markere 8. marts,« siger den kvindelige jourhavende på JydskeVestkysten, da Journalisten.dk ringer. JV markerer dagen med et opslag om kønskamp i avisens lørdagstillæg ’Wauv’, samt optakt på indlandssiderne med henvisning til arrangementer.

Jp.dk har over flere dage haft et tema med nyhedshistorier fra ind- og udland med fokus på kønsperspektivet. Det bliver også fulgt op i avisen både landsdækkende og i Århus-udgaven.

Berlingskes Nyhedsmagasin brugte anledningen til at behandle spørgsmålet om kvindelige ledere og bestyrelser i den udgave, der udkom fredag. I moderavisen har man i flere dage haft artikler om prostitution og købesex.

»Når der er en mærkedag som denne, er vores tilgang, at vi bruger det som anledning til at bedrive journalistik om emnet, og det har vi så gjort,« fortæller chefredaktør Tom Jensen.

På Politiken bliver der tale om »en masse forskellige historier«, både nyheder og status-historier i indlands- kultur- og bog-sektionen.

Nyhedsavisen gør ikke noget væsen ud af 8. marts, og det er i modsætning til sidste år, hvor man markerede dagen ved at lade hele avisen redigere og skrive af redaktionens kvindelige medarbejdere på den dag.

»Det sørgelige var, at det hverken blev en værre eller bedre avis,« fortæller redaktionschef Ole Wejse Svarrer.

1 Kommentar

Nanna Gersov
22. MARTS 2008
Re: Kvindernes kampdag er ikke glemt

Det er sandt - Nyhedsavisen gjorde ikke noget positivt ud af 8. marts. Det er også gået tilbage med ligestillingen på Nyhedsavisen siden sidste år, hvor der nu er færre kvinder i ledelsen end tidligere. Tonen overfor kvinder bliver mere rå - både i den trykte avis og på debatten på avisen.dk.

Avisen synes at lukke sig om sig selv. Mangfoldighed er det småt med. Aldersspredning mangler. Erfaring mangler. Information mangler. Sommetider udgives avisen uden så meget som en kolofon. Man meddeler ikke, at avisen ikke udkommer i påsken. Man kommunikerer ikke. Man svarer ikke på henvendelser. Man putter sig som pingvinerne på Sydpolen. Alle er mere eller mindre hankøn. Og alle er meget ens og mener det samme om alting.