Mænds og kvinders brug af Internettet er næsten lige stort, men de bruger det forskelligt. Det viser en ny undersøgelse fra eJour, lavet af journalist og webrådgiver Kristoffer Gravgaard.
Dr.dk, Ekstrabladet.dk og Dba.dk er de sites, der har bedst fat i de mandlige Internetbrugere, hvorimod Krak.dk, Degulesider.dk og Dmi.dk er i top hos kvinderne. Generelt set kan man ifølge undersøgelsen sige, at mænd bruger Internettet til at læse nyheder, sport og erhverv, hvorimod kvinder bruger Internettet som opslagsværk og til at danne sociale netværk.
Det sker for kvinderne på populære sites som for eksempel Dk.gosupermodel.com eller Trendsales.dk, hvor der både kan købes tøj og chattes.
Ser man på Internetavisernes popularitet, har kun Kristeligt Dagblad flere kvindelige end mandlige læsere, hvorimod Borsen.dk ligger i bunden med kun 27,54 procent kvindelige brugere.
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Og tak for rosen, Morten :-) Til Chris m.fl.: Mit indlæg var ikke ment som en påpegning af noget stort principielt problem for Journalistens vedkommende, men som en aktuel kommentar set i lyset af Jakob Albrechts indlæg om sujskefejl (http://www.journalisten.dk/hen-till-slete-tastn-igen). Det ramte så (praktikant) Andreas, som nok for fremtiden læser sine artikler igennem med glødende passion, inden de lægges online. Da artiklen er rettet til, er mit gamle indlæg forældet, og derfor gav jeg Elkjær lov til at slette det.
/terp
Kære Chris Hansen
Du skriver blandt meget andet: Eller skal censuren tolkes som om, at sproglig sjuskeri på journalisten.dk ikke sker igen...
For en god ordens skyld: Det hedder sprogligt sjuskeri.
Og så i øvrigt ros til Elkjær - og Terp - for at fjerne Terps løftede pegefinger.
Vh/
Morten
Det var et personalemæssigt hensyn i forhold til vores praktikant at slette den. Jeg synes, at man som praktikant skal have lov at lave fejl uden at blive hængt ud på nettet til evig tid. Derfor bad jeg Morten Terp om lov til at slette indlægget, og han svarede:
'Helt i orden at slette! Tænkte faktisk selv over, at det ikke længere giver mening, når rettelserne er foretaget.'
Normalt har vi sidemandslæsning, inden nyheder bliver lagt på webben. Efter at artiklerne er lagt på webben, bliver de korrekturlæst af vores redaktionssekretær, der imidlertid er på deltid, så det ikke altid kan ske umiddelbart.
Sidemandslæsningen glippede i dette tilfælde, da artiklen blev lagt på under frokost, hvorfor vi heller ikke nåede korrektur, før Morten Terp havde indsendt sine rettelser som kommentar.
Vi vil i fremtiden bestræbe os på om muligt både at få sidemandslæsning samt korrektur, inden artiklerne bliver lagt på, så antallet af fejl kommer ned.
mvh
Jakob Elkjær, redaktør
Det nu slettede, gennemarbejdede og professionelt skårne indlæg må have taget mindst et kvarter at lave. Sletningen blev foretaget helt i den afgåede webredaktør Nørskovs ånd den 1. oktober, altså i det første døgn hvor han ikke længere er tilknyttet Journalisten/DJ.
Undskyld, men min kommentar på denne nyhed er ikke den første, selvom det ser sådan ud.
Tidligere på dagen var der en kommentar om bunkevis af sjuske- og stavefejl i nyheden. Nyheden er ganske vist rettet til, men hvorfor skulle kommentaren bortcensureres efterfølgende?
Tør Journalisten ikke lade kritik blive stående?
Det er i hvert fald en uskik at slette kommentarer, også selvom de med tiden bliver uaktuelle. Hvis nu det igen bliver nødvendigt for brugerne af journalisten.dk at lave korrekturlæsning på Journalistens nyheder, så kunne det være debatmæssigt rart at kunne pege på, at det ikke er første gang, det sker.
Eller skal censuren tolkes som om, at sproglig sjuskeri på journalisten.dk ikke sker igen?
Flere