Kvinder i MeToo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

De to kvinder, som sidste år indberettede deres oplevelser med Jes Dorph-Petersen på TV 2, rejser kritik af Politiken for at have udeladt væsentlige oplysninger om deres sager

Det vakte stor opsigt, da Politiken i en forsideartikel i januar bragte historien om, hvordan tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret for at have udsat to unge journalistpraktikanter for sexchikane for henholdsvis 18 og 20 år siden.

Artiklen byggede på referater fra de to tidligere journalistpraktikanter Louise Degn og Therese Philipsens beretninger indgivet til TV 2’s advokatundersøgelse. De to optrådte under pseudonym i Politikens artikel, men står nu begge frem i dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’.

Men ifølge kvinderne undlod Politiken centrale detaljer i artiklen, ligesom de kritiserer kun at have haft ét døgn til at svare på Politikens henvendelse. Det skriver Information.

Til avisen fortæller Louise Degn blandt andet, at hun ved den episode, som Politiken omtaler, oplevede at blive befamlet og slikket på af Jes Dorph-Petersen og en anden mand. I stedet er de fysiske overgreb blot omtalt med en bemærkning om, at de to mænd gjorde ”tilnærmelser”.

Therese Philipsen, der også mener, at vigtige nuancer fra hendes historie er udeladt af Politiken, kalder det samtidig ”grotesk”, at hun kun fik knap et døgn til at kommentere artiklen. Især fordi hun bor i USA og er seks timer bagud.

Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, siger til Information, at hun står ved Politikens journalistiske behandling af sagerne. Hun medgiver dog, at kvinderne ideelt set skulle have haft længere tid til at svare på henvendelsen.

0 Kommentarer