Kvinderne sidder nu på flertallet af stemmerne i Cavling-komiteen, som udpeger vinderen af Danmarks mest prestigefyldte journalistiske pris.
Tre ud af de fem medlemmer af Cavling-komiteen er nu kvinder.
På et hovedbestyrelsesmøde i Dansk Journalistforbund torsdag eftermiddag strøg Marianne Nielsen fra Ekstrabladet og Abelone Glahn, der er freelancer, ind i komiteen. Ulla Kragh Jespersen, som i forvejen sidder i Cavling-komiteen, høstede flest stemmer og fortsætter dermed arbejdet sammen med Kurt Strand og Carsten Ingemann, som også allerede sad i komiteen.
Formand for Journalistforbundet, Mogens Blicher Bjerregård, ser det fine valg for kvinderne som et udtryk for, at helt nye regler har krævet, at for hver kandidat, der blev opstillet, skulle der også opstilles en kandidat af det modsatte køn.
"Det er et resultat af, at når man opstiller kvalificerede kvinder, bliver de også valgt," siger han.
Formanden er yderst tilfreds med sammensætningen af den nye komité, men siger:
"Der var masser af kvalificerede kandidater. Jeg tror, at det har været et svært valg for mange."
Den nye komité skal uddele Cavling-prisen i 2008, 2009 og 2010.
På mødet, hvor Cavling-komiteen blev valgt, blev udvalgene i Dansk Journalistforbund også konstitueret. På trods af at kvinderne strøg ind, da der var valg til Hovedbestyrelsen på forbundets delegeretmøde i midten af april, er der kun en enkelt kvinde, som er blevet formand for et udvalg.
Det skyldes ifølge Mogens Blicher Bjerregård, at nye medlemmer som regel ikke bliver indsat som formand. Det eneste kvindelige medlem af Hovedbestyrelsen, Didde Elnif, som ikke er helt ny, har fået en plads i Forretningsudvalget og kan derfor ikke samtidig være formand for et af de andre udvalg.
Formand Mogens Blicher Bjerregård lægger vægt på, at der trods alt ikke er et eneste udvalg uden et kvindeligt medlem.
"Der er tænkt over, at der skal sidde kvinder i alle udvalg," siger han.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Lad os håbe, at det nye flertal er mere fornuftige end det gamle, og blæser på politisk korrekthed, så Flemming Rose får den Cavling-pris for sin kamp for ytringsfriheden, som han fortjener.
Det er muligt, at vi på Journalisten er bange for kvinder, (Signe skulle jo så i givet fald være bange for sig selv), men vi er ikke bange for at sætte vores navn på debatindlæg. Det kunne da være interessant at vide, hvem det er, der er så helt og aldeles uinteresseret i både Cavling-pris og ligestilling.
Ole Nørskov, webredaktør
Ha, ha, hvor har du ret!
Det er som om, der sidder en readaktion på Journalisten, der er så bange for kvinder, at den ikke tør andet end at besynge ligestillingen blindt, men redaktøren er vist også gift med en rødstrømpe.
Det er for fanden form uden indhold...! GAB!
Øv, jeg troede, at ægte ligestilling betød, at der skulle være lige mange af hver køn. Så kønsfordelingen skulle have været 2,5/2,5, men det er nok for svært bare sådan at hugge to mennesker i fire halve og smide to overflødige halvdele ud i dagsrenovationen.
Man må så håbe, at en af de tre kvinder trods alt er meget maskulin, så ingen køn bliver snydt.
Men det er jo helt galt, hvis en af mændene er meget feminine, og ingen af kvinderne er maskuline i det. Så er det en helt ny form for diskrimation, som kun er set i Norge.
Men hvor er det dejligt, at der er noget vigtigt at gå op i. Om der er en, to, tre, fire eller kvinder i den Cavlingkomite, som ingen jo længere tager seriøst alligevel. Gab!