Kvindelige mediefolk hårdest ramt af arbejdsløshed

Ledigheden fortsætter med at stige blandt medlemmer af Dansk Journalistforbund. Og det i alle specialgrupper. Men særligt kvinderne er hårdt ramt, viser de seneste tal.

Ledigheden fortsætter med at stige blandt medlemmer af Dansk Journalistforbund. Og det i alle specialgrupper. Men særligt kvinderne er hårdt ramt, viser de seneste tal.

Uanset om man er fotograf, freelancer eller billedoversætter, så har det sidste år budt på stigende arbejdsløshed.
Det viser udviklingen fra april sidste år til april 2010. 
 
Men særligt de kvindelige medlemmer af Dansk Journalistforbund er ramt
 
I gennemsnit er 10,5 procent af kvinderne berørt af ledighed, mens tallet for mændene kun er 7,2 procent.

Ser man på forskellen mellem mænds og kvinders ledighed i forhold til deres alder, kan man blandt andet konstatere, at den største forskel – hvis man ser bort fra de helt unge under 25 år – er i 35-39 års alderen. Det vil sige den alder, hvor mange har små børn.

Faglig konsulent Nanna Mielche, der er sekretær for Ligestillingsudvalget i DJ, fortæller, at afskedigelser i forbindelse med barsel er et problem, der er vendt stærkt tilbage i forbindelse med krisen.

Hun vil heller ikke afvise, at forældrerollen kan have en betydning for kvinders ønske om at komme i arbejde. Men generelt hælder hun dog mest til det, hun kalder de klassiske forklaringer.

»Kvinderne er ikke lige så gode som mændene til at sælge sig selv. Og så er der en anden tendens, der gælder for alle aldersgrupper, nemlig at man ved en ansættelse har en tendens til at vælge en, man kan identificere sig med. Så når de fleste mænd er chefer, så vil der også blive ansat flere mænd,« siger Nanna Mielche.

0 Kommentarer