Kvindelig rejsejournalist flygter fra syriske gidseltagere

En kvindelig ukrainsk journalist, der blev taget som gidsel af syriske oprørere sidste år, er flygtet fra sine fangevogtere. For at komme væk måtte hun bevæge sig rundt i et minefelt

Det lykkedes mandag en ukrainsk journallist, der ikke er krigsreporter, men turistskribent og oversætter, at flygte fra de syriske oprørere, der havde taget hende som gidsel.

»Jeg kom ud på gaden, og inden for omkring 15 kilometer mødte jeg nogle civile, som hjalp mig med at komme over på hærens side,« siger Ankhar Kochneva ifølge CNN.

For at komme væk måtte hun bevæge sig rundt i et minefelt.

Ankhar Kochneva, der arbejder for et mediebureau i Moskva, blev bortført i oktober 2012. I december forlangte hendes gidseltagere 50 millioner dollars i løsesum.

Organisationen Reporters Without Borders bad dengang Frankrig, Storbritannien, EU og USA om at lægge pres på oprørsbevægelsen Free Syrian Army for at få journalisten løsladt.

Ankhar Kochnevas gidseltagere har også offentliggjort en video på Youtube, hvor den ukrainske journalist bad om hjælp.

Rusland har tætte forbindelser til det syriske styre, og oprørerne har tidligere anklaget den ukrainske journalist for at være spion for det russiske styre.

0 Kommentarer