Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:03 30.06.2023 Sebastian Goos

Kvinde vinder sag efter opsigelse under barsel

En kvinde har vundet en sag over et vin- og restaurationsfirma, der under kvindens barsel opsagde kvindens stilling som HR Manager med ledelsesansvar og i stedet tilbød en ny kontrakt som HR-koordinator til 15 timer om ugen uden ledelsesansvar.

Det skriver Djøf Bladet, der henviser til en kendelse ved Ligebehandlingsnævnet, der har udløst en godtgørelse på 460.000 kroner til kvinden.

Kvinden sagde nej til tilbuddet, da det ville medføre en lønnedgang på omtrent 30.000 kroner om måneden, inkluderede en prøvetid og ville koste hende barselsordningen. Kvinden blev sagt op, efter hun sagde nej til tilbuddet.

Kvinden klagede ifølge Djøf Bladet til Ligebehandlingsnævnet over, at afskedigelsen under barselsorloven var i strid med ligebehandlingsloven, og at hun var blevet udsat for repressalier fra ledelsen på grund af klagen.

Ifølge Djøf Bladet blev hun blandt andet talt grimt til af ledelsen og blev pålagt at foretage tidsregistrering. Derudover blev hun som den eneste ikke inviteret med på en udlandstur.

SENESTE NYT

Flere nyheder