Kurt Westergaard: Samtale ville have ændret Muhammed-tegning

Tegneren Kurt Westergaard havde sandsynligvis  tegnet sin omstridte Muhammed-tegning lidt anderledes, hvis han på forhånd havde talt med muslimerne.

Tegneren Kurt Westergaard havde sandsynligvis  tegnet sin omstridte Muhammed-tegning lidt anderledes, hvis han på forhånd havde talt med muslimerne.

Det sagde den 75-årige tidligere tegner på Morgenavisen Jyllands-Posten, da han mandag holdt pressemøde for den udenlandske presse i anledning af sin selvbiografi "Manden bag Stregen", der udkom i fredags.

"Vi kunne måske have fundet frem til en form for løsning. Det ville vi sikkert nok. Når man først fredeligt og roligt snakker om tingene, så er der vel mulighed for forståelse," sagde Kurt Westergaard ifølge Ritzau.

Læs mere på Dr.dk

1 Kommentar

Flemming Chr. Nielsen
16. NOVEMBER 2010
Grav endelig ikke i Muhammed-sagen

Mærkværdigt, at igennem fem år har næsten ingen journalister forsøgt at grave ned under myterne i den Muhammed-sag. Der er ellers nok at tage fat på: et rent ud forbløffende DR-interview den 30. august 2008 med tidligere chefredaktør Carsten Juste, dyb uoverensstemmelse mellem udsagn af Flemming Rose og Lars Hedegaard, total tavshed hos Jyllands-Postens egne journalister, et yderst kontroversielt Euroman-portræt af Kurt Westergaard den 20. oktober i år,  bladhuset i Viby J. indhegnet som en forvokset hønsegård osv.

Ville vi mon have oplevet den samme ulyst til at grave, hvis det havde drejet sig om en sag på Christiansborg eller på et slagteri i Herning eller på en IT-virksomhed i Ballerup. Næppe, men pressen er uhyre flink til at beskytte sig og sine.