Kurt Westergaard overvejer at stoppe

Den kontroversielle Muhammed-tegner Kurt Westergaard lægger formentlig tuschpennen på hylden til sommer. Det antyder han i et interview med Ritzau.

Den kontroversielle Muhammed-tegner Kurt Westergaard lægger formentlig tuschpennen på hylden til sommer. Det antyder han i et interview med Ritzau.

Til nyhedsbureauet forklarer han, at det formentlig er slut med karikaturtegninger i medierne.

I øjeblikket befinder han sig på tvungen ferie fra sit freelancejob på Morgenavisen Jyllands-Posten. Men når den er overstået, så er det ikke ensbetydende med, at han vender tilbage som bladtegner.

"Omkring 1. juni skal jeg snakke med chefredaktionen. Nu fylder jeg snart 75 år, så jeg har nok at gøre med mine egne ting," siger Kurt Westergaard til Ritzau og tilføjer, at den endelige afgørelse snart vil blive truffet.

"Det kan gå på, at jeg trækker mig helt tilbage, men jeg kan ikke sige noget helt bestemt endnu, for jeg er stadig på ferie."

Det er kun godt et år siden, at Kurt Westergaard gav udtryk for, at han ville blive ved som tegner "til pennen falder ud af hånden på mig", som han sagde i et interview med tidsskriftet Sappho.

"Først falder pennen ud af hånden på mig, så falder jeg ned af stolen, og så holder jeg op. Jeg har ingen planer om at stoppe. Jeg bliver ved. Jeg kan ikke forestille mig andet. Men jeg ser ikke så langt frem. Jeg ser fra den ene dag til den anden," fortalte Kurt Westergaard, da Sappho talte med ham.

For godt to år siden beskrev han i øvrigt sin egen situation og liv gennem et selvportræt, han tegnede til fagbladet Journalisten. I den forbindelse sagde han: »Haren symboliserer mit personlige mod, som ikke er så stort.«

Tegningen kan ses her.

Nytårsdag i år blev han i øvrigt angrebet og truet med en økse i sit eget hjem. En 28-årig somalier blev stoppet af politiet og fængslet for drabsforsøg. Siden har han været overvåget af PET døgnet rundt.

0 Kommentarer