Kurt W. laver afskedstegning – sælges på auktion

Det sidste værk fylder en hel side i Jyllands-Posten i dag, med Kurt Westergaard som Don Quijote og en truende halvmåne på himlen. Tegningen sælges på auktion, og pengene sendes til Ghana.

Det sidste værk fylder en hel side i Jyllands-Posten i dag, med Kurt Westergaard som Don Quijote og en truende halvmåne på himlen. Tegningen sælges på auktion, og pengene sendes til Ghana. Se værket.

-BREAK-

Efter mere end 25 år på Jyllands-Posten stopper Kurt Westergaard. Men ikke uden at sende en sidste tegning af sted, der kan blive kontroversiel. En kontroversiel salut.

Tegningen forestiller Kurt Westergaard selv som den verdenskendte ridder Don Quijote, der bekæmpede vindmøller. Som hans tro væbner sidder ytringsfriheden som en blækflaske på et æsel – med en antændt bombe ovenpå. På himlen hænger en dyster halvmåne med røde, grønne og sorte farver omkring. Se tegningen her.

Det sidste værk bringes over en helside i dagens Jyllands-Posten. Om tegningen bliver kontroversiel vides ikke, men ejeren af galleriet bag auktionen, Erik Guldager, tror, at folk vil betale mange penge for den.

»Hånden på hjertet. Tegningen har potentiale til at opnå international kultstatus. Don Quijote, ridderen af den bedrøvelige skikkelse, og hans tro væbner, Sancho Pancho, er verdenskendte figurer fra litteraturen, og stregen er Kurt Westergaard, når han er bedst med tydelig reference til den kamp, han befinder sig i. F.eks. er tegningens halvmåne en typisk Kurt Westergaard. I forvejen ligger Kurt Westergaard højt, så prismæssigt kan denne tegning ende hvor som helst. Jeg tør simpelt hen ikke sætte noget tal på,« siger Erik Guldager til JP.dk.

Auktionen gik i gang i morges klokken 8.00 og slutter på lørdag den 12. juni klokken 14.00. Pengene fra tegningen skal gå til et hjælpeprojekt i Ghana, hvor Ibis bruger fodbold til at motivere elever i landsbyskolerne.

Journalisten.dk besøgte i øvrigt Kurt Westergaard i hans hjem i går mandag, og vi bringer et tv-interview med ham i eftermiddag.

0 Kommentarer