Kurt Strand: »Vi har svært ved at forstå kløgtigheden«

DR's bestyrelse besluttede i går at skære ned på nyhederne på DR2, som en del af den store spareplan. Det har skabt vrede blandt medarbejderne. »Vi savner en forklaring,« siger Kurt Strand til Pol.dk.

DR's bestyrelse besluttede i går at skære ned på nyhederne på DR2, som en del af den store spareplan. Det har skabt vrede blandt medarbejderne. »Vi savner en forklaring,« siger Kurt Strand til Pol.dk.

Medarbejderne i DR nedlagde i aftes arbejde i protest mod DR's spareplan, som indebærer, at DR2 tvinges til at reducere antallet af daglige nyhedsudsendelser fra tre til to.

Medarbejderne har svært ved at se sammenhængen i, at ledelsen på den ene side gerne vil have mere dybde og perspektiv, når ledelsen så nu  lægger to programmer sammen, der hver især udmærker sig ved netop det.

»Vi har svært ved at forstå kløgtigheden i den beslutning, som direktionen og bestyrelsen har taget om at lægge to – synes vi – velfungerende programmer sammen til et«, udtaler studievært på Deadline, Kurt Strand, til pol.dk.

Til Journalisten.dk forklarede generaldirektør, Kenneth Plummer, dog i går, at der samlet set ikke bliver tale om færre nyheder eller mindre perspektiv:

»Det er rigtigt, at ser man på DR 2 isoleret, så skærer man nyhederne ned, fordi vi lægger Deadline og DR2 Udland sammen. Men vi kommer til at geare op på den regionale nyhedsdækning, EU og den internationale nyhedsdækning. Så samlet bliver der ikke skåret ned. Tværtimod.« 

Ikke desto mindre forholder medarbejderne i DR sig undrende: 

»Man er dybt forundret over, at der kommer nogle overordnede tilkendegivelser om medieforliget og DR's overordnede retning, der hedder, at vi skal være mere dybdegående, mere analytiske og udvide nogle perspektiver, og så går man direkte i flæsket på to programmer, der er med til at tegne lige netop den profil«, siger tillidsmand for DR Nyheder Dines Boertmann til Pol.dk.

Overfor Journalisten.dk afslører Kenneth Plummer i øvrigt i går, at der vil komme helt nye DAB-kanaler – udover P1 og P2, som etableres selvstændigt i DAB-universet. De nye DAB-kanaler bliver tilmed rigtige radiostationer – og ikke bare computerstyrede musikkanaler. 

»Der vil også komme en række andre nye DAB-kanaler. Og det vil ikke bare være jukeboks-kanaler, men rigtige radiokanaler« udtalte Kenneth Plummer til Journalisten.dk.

For mindre end et år siden understregede DR's generaldirektør i øvrigt, at netop nyhedsformidlingen ville blive det vigtigste tema i medieforliget og tilkendegav tilmed, at nyhedsformidlingen i DR burde styrkes

0 Kommentarer