Kurt Strand: Jyskebank.tv leverer mere kvalitet end DR

Det gamle DR-ikon Kurt Strand skal lave programmer for Jyskebank.tv. Det handler ikke om kapital, men om frihed og kvalitet, siger han til Journalisten.dk.

Det gamle DR-ikon Kurt Strand skal lave programmer for Jyskebank.tv. Det handler ikke om kapital, men om frihed og kvalitet, siger han til Journalisten.dk.

Efter 25 i public service-fjernsynets tjeneste, skifter Kurt Strand nu fuldstændig boldgade. Fra efteråret skal den erfarne tv-journalist lave en række interviewprogrammer for Jyskebank.tv.

»Det kommer på mange måder til at ligne programmet Profilen, som jeg lavede på DR. Programmerne vil være 25 minutter lange og det såkaldte en-til-en interview vil blive bærende,« fortæller Kurt Strand til Journalisten.dk

Det første program vil blive sendt til efteråret, og indtil videre er der planlagt i alt 10 programmer. Det er især friheden, der har trukket Kurt Strand til Silkeborg. Den redaktionelle frihed indebærer, at Kurt Strand selv vælger emner og gæster. Han nævner selv, at emnerne kunne være hvad Danmark skal leve af i fremtiden, tendenser i landbruget og udviklingen i Afrika.

»Det skal ikke være nyheds- eller dagsaktuelt. Det skal være tidsaktuelt,« siger Kurt Strand.

»Jeg har fået tilbud om at lave noget helt nyt og jeg får mulighed for at komme ud af den der dagsaktualitet. Som enkeltprojekt betragtet ligger der meget stor frihed i dette her. Der er selvfølgelig en redaktion bag ved, som jeg kan spille bold med, men jeg har gjort meget ud af at sikre, at der er total redaktionel frihed på programmerne,« siger Kurt Strand.

Kurt Strand var ansat på DR indtil 2010, hvor han kom en sparerunde i forkøbet og gik selv. Han har siden arbejdet som freelancer, og programmerne på Jyskebank.tv bliver blot en del af hans gesjæft. Selvom Kurt Strand kommer i stald hos en af Danmarks største banker, regner han ikke med, det kommer til at smitte af på produktet. Han ser det først og fremmest sådan, at Jyskebank.tv er en tv-station – ikke en bank:

»I min optik handler det nærmest ikke om den finansielle sektor – jeg er lidt ligeglad med, at det er Jyske Bank, der står bag dette her. Jeg synes, projektet er interessant, fordi de har opbygget et gennemført professionelt tv-selskab i Silkeborg, der har meget høje ambitioner. Det er mere professionelt og af højere teknisk standard, end det jeg oplevede i DR den sidste tid«.

Kurt Strand har nul erfaring med web-tv. Han har valgt at arbejde med Jyskebank.tv, fordi ambitionerne er i top, i modsætning til mange andre steder i branchen.

»De gamle bladhuse, der laver web-tv, har gjort det mere eller mindre helhjertet. Meget af det har været ufatteligt grimt. Så det er spændende at møde folk i den del af branchen, der siger, at kvaliteten fandme skal være i top. Det er ikke nødvendigvis den holdning, man møder på DR,« siger Kurt Strand til Journalisten.dk.

Efter Kurt Strand forlod DR har han arbejdet som freelancer på mange forskellige projekter. I øjeblikket er han blandt andet i gang med en programserie til DR2, et radioprojekt til P1 og noget undervisning på TV 2. Derudover har han i mange år undervist de studerende på Journalisthøjskolen i interviewteknik.

Når man sidder som journaliststuderende kan man jo godt frygte at vores kære interview-guru er kommet i fold hos storkapitalen.

»Ja, det ville også have været en god historie. Men jeg må skuffe dig og sige, at det desværre ikke er tilfældet«.

Okay. Det var faktisk det, jeg skulle bruge. Er der noget, jeg har glemt at spørge om?

»Tja, du kunne jo spørge om, hvor mange penge, jeg får for det«.

Okay, hvor mange penge får du for det?

»Det har jeg ikke lyst til at svare på«.

5 Kommentarer

Robert Kristensen
5. AUGUST 2011
Re: Kurt Strand: Jyskebank.tv leverer mere kvalitet end DR

Ja det bliver spændende at se om Kurt Strand kan levere kvalitet.Det mangler der i Jyske Bank. Måske ville han lave uddannelses programmer for koncernen.Det ville være en stor hjælp for bankens kunder.De kunne undgå at blive snydt af Luske Basnydt af Tyve Banken og med lidt jura kunne ombudsmanden også blive fritaget for finter fra Lyve Banken.Et kursus i god opførsel kunne gøre godt for harmonien i Anders Dams sjæl og specielt ansigt.

MVH Robert 

 

 

Anders Petersen
26. MAJ 2011
Re: Kurt Strand: Jyskebank.tv leverer mere kvalitet end DR
Ligesom Profilen - yeah right, Kurt! Spørg dig selv, om du ville smide en ordentlg stak Jyske Bank-gebyr-regninger på bordet foran gebyrgribben Anders Dam, ligesom du smed en klump halvbrændt affald på bordet foran Bjørn Lomborg. Og interview-guru...? Der er ingen grund til at være servil, selv om man er praktikant.
Nels Sørensen
26. MAJ 2011
Re: Kurt Strand: Jyskebank.tv leverer mere kvalitet end DR
DR-ikon! Seriøst?
Dan Jensen
26. MAJ 2011
Re: Kurt Strand: Jyskebank.tv leverer mere kvalitet end DR

Ja, det er da sjovt, at Jyske Bank bruger så mange penge på at købe dyrt fjernsyn ind.

 Som i alle andre kommercielle virksomheder, der køber ind, er der nu nok grænser for, havd Kurt Strand kan komme til at lave programmer om for Jyske Banks penge, så helt redaktionel frihed er der nu nok ikke, selv om det da lyder flot.

Det er fx nok svært at forestille sig Kurt Strand lave et tv-program for Jyske Bank om bankernes griskhed, bankernes ansvar for finanskrisen, bankernes stigende gebyrer etc etc etc og så videre om lignende højst tidsaktuelle emner.

 mvh

Dan Jensen

Lene Rimestad
26. MAJ 2011
Re: Kurt Strand: Jyskebank.tv leverer mere kvalitet end DR

Megasjov artikel. Tak for det.

Med venlig hilsen

Lene Rimestad

Flere