Kurt Strand forlader DR

Den populære Deadline-vært forlader DR efter 25 år. Det sker få dage før den store prikkerunde. Kurt Strand er usikker på, hvorvidt hans kompetencer fortsat er efterspurgte i DR.

Den populære Deadline-vært forlader DR efter 25 år. Det sker få dage før den store prikkerunde. Kurt Strand er usikker på, hvorvidt hans kompetencer fortsat er efterspurgte i DR.

I et interview med B.T. forklarer han, at beslutningen skyldes de forestående forandringer i DR, hvor der skal spares mange penge og fyres folk.

"Derfor har min personlige analyse været, at jeg ikke føler mig fuldstændig sikker på, at mine kompetencer vil være særlig efterspurgt i DR," siger han til avisen.

Kurt Strand, der i aftes blev ny formand for Cavling-komiteen, betegner beslutningen som svær, men der er ikke tale om at smække med dørene.

"Jeg har ikke nogen færdig plan for fremtiden, men jeg vil selvfølgelig forsøge at bruge mine kompetencer bedst muligt."

Kurt Strand stopper i DR med udgangen af september. 

 

 

4 Kommentarer

Jan Eskildsen
13. SEPTEMBER 2010
Re: Kurt Strand forlader DR
Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002784 StartFragment:0000000640 EndFragment:0000002768

Rettelse i Thor Pedersen citat

02. sep. 2010 18.50 

Lørdag den 28. august brugte Deadline et klip, hvor tidligere finansminister Thor Pedersen citeres for at sige: "over tid ender det med, at vi ejer hele verden". Klippet er fra regeringens præsentation af finansloven for 2007.

Vi brugte klippet som udtryk for den økonomiske optimisme, som Thor Pedersen og regeringen gav udtryk for dengang. Imidlertid skal vi præcisere, at Thor Pedersens ofte gentagede citat i virkeligheden ikke handlede om økonomisk optimisme, selv om det ofte siden er blevet udlagt sådan.

Thor Pedersen forholdt sig den 29. august 2006 til det faktum, at finansloven for 2007 markerede et skift, hvor Danmark (private borgere, virksomheder og det offentlige under ét) for første gang i mange år havde mere til gode i omverdenen, end omverdenen havde til gode hos os.

Udviklingen blev vist med en graf, hvortil den daværende finansminister ordret sagde:
"Hvis vi bruger vores store, fine tusindeårsmodeller, ja, så har vi løst globaliseringen. For over tid ender det med, at vi ejer hele verden. Og så et det problem løst. Men måske viser det dog udfordringen i at bruge langsigtede modeller - at de nok har en begrænsning alligevel. Men om ikke andet, så er det jo positivt, at vi har den frihedsgrad her, som grafen viser".

Citatet, som vi brugte til at illustrere, hvor stor optimisme, der var for blot fire år siden, var derfor revet ud af en sammenhæng, og kunne beklageligvis opfattes som en finansminister, der mente, at det nu gik så godt med økonomien, at Danmark snart ville kunne købe hele verden.

Thor Pedersen løfter rent faktisk pegefingeren i forhold til det at lægge for meget vægt på langsigtede fremskrivningsmodeller.

Vi beklager unøjagtigheden.

Thor Pedersens præsentation kan i øvrigt ses på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=CpMXEX-M9CQ

Med venlig hilsen

Deadline

----------------------

Men i Deadline forleden blev det igen sendt ude af kontekst. Hvorefter KS sagde at nu skulle det være på plads.

Formålet var tydeligvis at gøe TP til grin.En uanstændighed uden lige.
 

 

 

Jan Eskildsen
13. SEPTEMBER 2010
Re: Kurt Strand forlader DR
I ser vist bort fra hans manipualiton med Thor Pedersens udtalelser, som DR måtte beklage, efter at han gentog det forleden
Luci Smith
12. SEPTEMBER 2010
Re: Kurt Strand forlader DR

Kurt Strand har altid behandlet de mennesker, som han har i studiet med værdighed. Det at give folk lov til at fuldende deres sætninger og skabe en stemning, hvor kvinderne også kommer til ordet på lige vilkår er noget, som Kurt Strand er god til.  Han har en yderst behagelig væsen på skærmen og jeg vil også savne ham. Kurt Strand er i stand til at formidle tingene så de blev vigtig og han selv træder i baggrunden. Det er en ganske særlig talent. 

Tove Damgaard
12. SEPTEMBER 2010
Re: Kurt Strand forlader DR

Det er virkelig sørgeligt, at DR ikke kender formatet af sine dygtigste journalister.Hvorfor har man ikke brugt Kurt Strand noget mere? Det hele skal være overfladisk, letspiseligt, uden bid. Talentkonkurrecer etc.

 Kurt Strand kommer jeg til at savne. Hans indlæg i Deadline er altid seriøse med en humoristisk afrunding. Hans emner er altid mere end bare en døgnflue, de er gennemarbejdede, og den interviewede får ikke lov til at slippe for at svare. Sådan skal det være. Her i sommer har vi haft glæde af Kurt Strands interview af unge kvinder i politik. Fremragende.

Skammeligt at man i DR smider guld i skraldespanden.