Kurt Lassen stiller op til debat på Fagfestival

'Off The Record' bliver titlen på et nyt punkt på årets Fagfestival, hvor journalist og forfatter Kurt Lassen har sagt ja til at diskutere aftalesystemet mellem professionelle kilder og medier.

'Off The Record' bliver titlen på et nyt punkt på årets Fagfestival, hvor journalist og forfatter Kurt Lassen har sagt ja til at diskutere aftalesystemet mellem professionelle kilder og medier.

Den mest omdiskuterede sag om journalistik lige nu bliver også sat til debat på Fagfestival 2010, som løber af stablen søndag og mandag den 14. og 15. november.

Kurt Lassen og Kurt Strand har foreløbigt sagt ja til at stille op til en debat om aftalesystemet mellem professionelle kilder og journalister på fagfestivalen. Det fortæller kommunikationschef i Dansk Journalistforbund Esben Ørberg.

»Selvfølgelig er den nyeste sag med Kurt Lassens bog om Kenneth Plummer en af de sager, som vil bliver diskuteret, men det kommer til at handle helt generelt om, hvad det egentlig er, vi aftaler,« siger kommunikationschef i Dansk Journalistforbund Esben Ørberg.

Kurt Lassen og Kurt Strand vil få selskab af andre debattører på scenen, men det ligger endnu ikke fast, hvem det bliver.

Fagfestivalen er blevet ramt af et dødsfald. Præsident John F. Kennedys taleskriver Ted Sorensen døde søndag aften, men det får dog ikke programmet til at vælte, mener Esben Ørberg.

»Der, hvor Ted Sorensen var sat på programmet, har vi i forvejen mange andre tunge navne. Vi har blandt andet en session med Googles danske direktør, og nu kommer også Googles nordiske direktør, Peter Barron,« siger Esben Ørberg.

Men han beklager tabet af Ted Sorensen.

»Det havde selvfølgelig givet et historisk vingesus til fagfestivalen. Det er præcis 50-året for Kennedys valgsejr. Det ville have været spændende, men fagligt set er det til at overleve. Der er sikkert også mange, der foretrækker noget mere journalist-fagligt,« siger Esben Ørberg og nævner, at direktøren fra The Economist dukker op.

0 Kommentarer