Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:52 21.01.2023 Christian Lindhardt

Kursskifte: DJØF og DJ på samme side i kamp mod omstridt regel

Kursskifte: DJØF og DJ på samme side i kamp mod omstridt regel

Djøfs formand, Sara Vergo. Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Når den nye regering som lovet skal se på, om offentlighedsloven skal ændres, er der nu endnu en vigtig spiller, som kræver en revision af den omstridte ministerbetjeningsregel.

Ifølge Berlingske er DJØF nemlig nu gået i alliance med Dansk Journalistforbund for at få lempet loven og udvidet mulighederne for at få indblik i de politiske beslutningsprocesser.

”Der er behov for at mindske mistilliden mellem journalister og embedsstand. Og der er offentlighedsloven bare en knast, som er genstand for gensidig opmærksomhed og frustration med forskellige fortegn,” siger Sara Vergo, der er formand for Djøf, til Berlingske.

DJ-formand Tine Johansen erklærer sig svært begejstret for, at de to fagforbund nu begge mener, at paragrafferne skal ændres, og at der skal sikres mere åbenhed – også selv om Djøf ikke vil gå lige så langt som Dansk Journalistforbund, der direkte ønsker at afskaffe paragraf 24 og 27.

”Bare det, at vi faktisk taler sammen om det her, er et kæmpe skridt for mig,” siger Tine Johansen.

DJØF mener dog stadig, at der skal være ”et fortroligt rum” mellem politikere og embedsfolk, men at rummet ”er blevet lidt voldsomt stort, og at det ikke er tillidsfremmende”.

SENESTE NYT

Flere nyheder