Kunstnere aktionerer for DR

Onsdag afholder Dansk Kunstnerråd og Dansk Journalistforbund en støttedemonstration for DR. Det sker kl. 16 på Gammeltorv i København og fortsætter efter en time på Gl. Strand med taler og koncerter.

Onsdag afholder Dansk Kunstnerråd og Dansk Journalistforbund en støttedemonstration for DR. Det sker kl. 16 på Gammeltorv i København og fortsætter efter en time på Gl. Strand med taler og koncerter.

En lang række kunstnere som Tobias Trier, Lars Møller og Jomi Massage stiller op med musikalske indslag, og der vil være taler af bl.a. Jesper Klein og Gyldendals litterære direktør Johannes Riis.

»Formålet er at få gjort så mange som muligt opmærksom på, at DR står i en svær situation,« fortæller Journalistforbundets informationschef Esben Ørberg.

Han tror stadig, det er muligt at ændre sagens gang og holdningen hos de relevante politikere.

»På længere sigt er det bestemt meningen, at denne aktion skal gøre en forskel. Det er jo ikke helt tilfældigt, at vi afholder arrangementet lige op mod kulturministerens vinduer på Gl. Strand. Og han kan jo bl.a. notere sig, at Ny Alliance har erklæret sig villig til at kigge på DR igen,« siger Esben Ørberg.

Når Dansk Kunstnerråd har valgt at engagere sig i DR-sagen på denne måde, er det, fordi man frygter, at hele kulturlivet vil lide under et svækket DR.

»Nedskæringerne rammer i særdeleshed hårdt i det danske kulturmiljø. Når kompetente kulturjournalister fyres, og DRs kulturprogrammer på både tv og radio i bedste fald reduceres og i værste fald lukkes, så mister dansk kunst og kultur en vigtig medspiller. Hvem skal formidle og skabe interesse for dansk kunst og kultur, når DR ikke længere kan?« siger kunstnerrådets formand Franz Ernst i en pressemeddelelse.

Aktionen sker samme dag, som DR-ledelsen tager endnu et skridt i effektueringen af spareplanen med en række fyringer i DR. Spareplanen vil bl.a. resultere i en række programnedlæggelser på radio og tv – herunder en lang række sportstransmissioner og kulturprogrammer som Opera-nyt, Jazz Live, Fredagslive og Litteraturoplæsning.

Arrangørerne forventer ca. 2.000 mennesker til demonstrationen. Se programmet her.

0 Kommentarer