’Kun med hjertet’ blev Årets GuldDok

To film løb med det meste ved uddelingen af Producentforeningens dokumentarfilmpris: "Kun med hjertet" og "Fra Thailand til Thy" fik to priser hver. Også hæder til eventyret om det danske fodboldlandshold.

To film løb med det meste ved uddelingen af Producentforeningens dokumentarfilmpris: "Kun med hjertet" og "Fra Thailand til Thy" fik to priser hver. Også hæder til eventyret om det danske fodboldlandshold.

»Hun kan kunsten at være enkel og kompleks. Hun kan lave et gribende drama ud af en lavmælt kamp for værdighed.«

Sådan lød dommernes karakteristik af instruktøren Ulla Boye, der står bag filmen "Kun med hjertet", der torsdag aften vandt prisen som bedste dokumentarfilm.

Filmen beskriver historier og skæbner omkring det sociale værested Kofoeds Skole, og man følger en række mennesker, der kommer på institutionen for at arbejde på værksteder, blive klippet eller bare få et måltid mad og nogen at tale med.

I dommernes motivering hed det:

»Årets GuldDok går til en film, som skaber uforglemmelige scener og karakterer i et univers, som vi troede, vi kendte, men som vi måske helst ikke vil træde ind i. Et univers, hvor karaktererne tilbyder sig selv på trods af stor modgang.«

"Kun med hjertet" fik også prisen for bedste dokumentar på Odense Filmfestival. Torsdag aften var der dog hele to priser til filmen, der også blev kåret som bedste klipning (Janus Billeskov Jansen, Stig Bilde og Mette Esmark).

To priser var der også til dokumentaren "Fra Thailand til Thy", som skildrer en gruppe thailandske kvinder, der er kommet til Nordjylland i deres søgen efter et bedre liv gennem ægteskab med danske mænd.

Filmen er produceret af Janus Metz, og den fik prisen for bedste korte dok og for bedste fotografering (Henrik Ipsen og Lars Skree).

Endelig var der også pris og hæder til filmen "…Og det var Danmark" om fodboldlandsholdets forvandling fra taberhold på deltid til europamestre. Den er instrueret af Mads Kamp Thulstrup og Carsten Søsted og fik prisen som bedste lange dok.

Årets GuldDok-priser uddeles af Producentforeningen i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

0 Kommentarer