Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:08 11.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Kun hver femte på Den Uafhængige er kvinde: ”Vi vil gerne have flere”

20 journalister, fire af dem kvinder. Fire partnere, en af dem kvinde. Fire i advisory board, kun en af dem kvinde. Tre redaktører, alle mænd. To podcastværter, begge mænd. Fem morgenværter, alle mænd.

Det er kønsstatistikken på Den Uafhængige, der har Asger Juhl som stifter og chefredaktør.

”Vi har over flere gange søgt om at få værter og journalister tilknyttet. Vi opdager meget hurtigt, at der er meget, meget få kvinder, der søger, i forhold til mænd. Så vi er faktisk ude ad flere omgange og skrive specifikt på sociale medier, at vi gerne vil have, at kvinder søger,” siger Asger Juhl i et interview med ’En Uafhængig Morgen’ på sin egen frekvens.

Flere af de mandlige værter har omtrent samme alder som Asger Juhl selv, ligesom tre af dem har en baggrund på Radio24syv.

”Det er ikke noget tilfælde. Der er flest mænd, fordi der er flest mænd, der har søgt. Ud af de værtstests, vi har lavet, tog vi bare dem, der var bedst,” siger Asger Juhl, der ikke kan huske, hvor mange henholdsvis kvinder og mænd, der har søgt om job på Den Uafhængige.

Ifølge Asger Juhl har alle kvinder, der har søgt som vært, været til test, og Den Uafhængige lavede i sidste uge et opslag, hvor det blev understreget, at der gerne må komme flere kvinder til værtsposterne.

”Men vi kommer ikke til at sætte en kvinde, som er dårligere end de andre, bag en mikrofon, fordi det er en kvinde. Vi sætter de bedste bag mikrofonerne,” siger Asger Juhl.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder